Een automatische bankkoppeling in de administratie

De WeFact bank is gelanceerd! Met een bankkoppeling wordt je administratie nog actueler. De kosten bedragen € 5,- p/m per IBAN.

Activeren? Volg het stappenplan uit het help artikel.

Waarom bankkoppeling?

WeFact is niet enkel een facturatiepakket, maar een administratiepakket. Het pakket bevat alle functionaliteiten voor een ondernemer om zijn/haar administratie te regelen. Een factuur maken kon al in WeFact, net zoals een offerte maken en een inkoopfactuur wordt herkend en verrijkt om sneller te verwerken. Een automatische bankkoppeling ontbrak echter nog voor een actuelere administratie. Met de bankkoppeling brengen we de banktransacties in WeFact en kunnen transacties gematcht worden aan (inkoop)facturen. Deze bankkoppeling zal voor alle ondernemers een echte toevoeging zijn! 

Voordelen voor de ondernemer 

Door de bankkoppeling kan de ondernemer zelf zijn hele administratie regelen, van verkoop, inkoop tot de betalingen en weet door de actuele status precies hoe zijn administratie er voor staat. De ondernemer hoeft niet meer handmatig in WeFact facturen op betaald te zetten. Mocht de ondernemer samen met een accountant werken, dan hoeft hij niet meer te wachten tot de accountant de betalingen in het boekhoudpakket heeft verwerkt. 

“Mijn eerste indruk van de bankkoppeling is super! Ik heb nu veel beter overzicht welke facturen betaald zijn en welke inkoopfacturen ik nog moet betalen. Wat een fijne aanvulling in WeFact!” 

Voordelen voor de accountant 

De bankkoppeling heeft als voordeel voor de accountant dat de ondernemer zelf in-control is. Hierdoor heeft de accountant niet de druk om voor een bepaalde tijd de bank bijgewerkt te hebben. Het is nu mogelijk voor de accountant om bijvoorbeeld 1x per kwartaal of 1x per jaar de bank te verwerken. Dit zorgt voor minder verplichtingen en druk voor jou als accountant. 

Bankkoppeling vs betalingen ophalen uit boekhoudpakket 

Nu zal je misschien denken dat de betalingen ophalen vanuit het boekhoudpakket hetzelfde doet. Dat klopt, maar het nadeel hieraan is dat deze altijd achterloopt doordat de transacties van vandaag nog niet in het boekhoudpakket te zien zijn. Ook ben je als ondernemer afhankelijk van de accountant, die de aflettering doet. Met de bank in WeFact ben je als ondernemer zelf in-control en beschik je over actuele transacties! 

Fase 1, meer ontwikkelingen volgen 

De nieuwe bankkoppeling is fase 1. Meer fases gaan volgen. Zo is het afletteren in WeFact nog onveranderd. We werken op dit moment aan een nieuwe functionaliteit voor het verwerken van banktransacties. Het doel is om, wanneer er een transactie binnenkomt, WeFact een match vindt met een factuur en automatisch verwerkt. Zonder menselijke tussenkomst worden (inkoop)facturen gemarkeerd als betaald. 

Er gaan nog meer ontwikkelingen volgen aan de bank. Hier zal later meer over gedeeld worden.