Boeking aankoopfactuur verwerk je in WeFact!

Naast dat je met WeFact eenvoudig verkoopfacturen kan maken en versturen is het ook mogelijk om een aankoopfactuur in WeFact te verwerken. Vaak worden aankoopfacturen nog direct bij de accountant aangeleverd in een map of doorgezet via e-mail.

PDF en UBL herkenning
Er zijn in WeFact drie methode om een boeking aankoopfactuur te verwerken. Dit kan door handmatig (bijvoorbeeld een kassabon) in te voeren, een bestand te uploaden of de aankoopfactuur door te sturen naar een persoonlijk e-mailadres.

Wanneer je een PDF bestand hebt geüpload zal WeFact proberen de data uit deze aankoopfactuur kosteloos voor je te herkennen. Dit kan door slimme technieken die proberen te achterhalen waar gegevens als factuurnummer of totaalbedrag staan. Je hoeft hierna enkel te checken of de herkenning correct was. Indien je van een klant een aankoopfactuur als UBL bestand aangeleverd krijgt (een XML bestand met code), kan WeFact deze 100% uitlezen. Indien UBL aangeboden wordt door de leverancier, is dit natuurlijk de meest ideale situatie.

Betaalbatch genereren
Aankoopfacturen ingevoerd die nog betaald moeten worden? Je kan deze eenvoudig aanvinken en kiezen voor “Betaalbatch genereren”. WeFact zal een bestand creëren dat aangeleverd kan worden bij de bank zodat dit als één opdracht uitgevoerd kan worden.

Ben je dus op zoek naar een pakket waarbij je verkoopfacturen en aankoopfacturen kan verwerken? WeFact biedt de oplossing en geeft jou het inzicht waar je naar op zoek bent. Vraag vrijblijvend een proefperiode aan.