Kwartaalupdate Q3: automatisch verwerken van matches, nieuwe factuur bekijkpagina en meer

Het is alweer oktober en dat betekent dat we graag onze ontwikkelingen van kwartaal 3 met je delen! Lees daarom snel verder. 

Bank: automatisch verwerken van matches

Dit kwartaal hebben we het door middel van een instelling mogelijk gemaakt om transacties waarvoor een match is gevonden automatisch te kunnen verwerken. Een handmatige actie is dus niet meer nodig! Alle transacties met een match worden meteen verwerkt en doorgezet naar het archief, wanneer je deze instelling hebt ingeschakeld.

Bank: alleen inkomende of uitgaande transacties

Het is nu ook mogelijk om alleen inkomende of uitgaande transacties te tonen in WeFact. Gebruik jij alleen de verkoopkant in WeFact of juist alleen de inkoopkant? Dan is dit interessant voor jou! Dit scheelt je namelijk een heleboel werk wanneer je veel transacties (alle inkomende of uitgaande) “negeert”. 

Kies je voor “Inkoop: verwerk enkel uitgaande transacties en negeer inkomende”, dan zul je alleen afschrijvingen hoeven te verwerken. Wel zijn de inkomende transacties terug te vinden in het transactie archief. Zodat je deze nog kunt verwerken, mocht dit toch nodig zijn. 

Heb jij nog geen bankkoppeling? Kijk dan hier voor meer informatie. 

Nieuwe factuur bekijkpagina

Vorig kwartaal hebben we de factuur aanmaak- en bewerkpagina al vernieuwd. Dit kwartaal hebben we ook de factuur bekijkpagina vernieuwd, zodat alle factuurpagina’s dezelfde uitstraling en functionaliteiten hebben als bij de offertes. Denk hierbij aan een notitieregel toevoegen, een regel tussen 2 bestaande factuurregels toevoegen en een betere datumkiezer. 

Ook kun je op de bekijkpagina met 1 klik direct het voorbeeld PDF bekijken. Zo kun je eenvoudig zien hoe de factuur er uitziet, voordat je op de actieknop voor het versturen van de factuur klikt. 

Inkoop: bijlagen splitsen naar nieuwe inkoopfacturen

In de inkoop hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is het mogelijk om 1 email die meerdere inkoopfacturen bevat te splitsen naar losse inkoopfacturen. Wanneer je een inkoopfactuur bekijkt met meerder bijlagen, zie je een linkje om de bijlages te splitsen. Je geeft gemakkelijk aan welke bijlages je daadwerkelijk wilt splitsen.

Coming up: verbeteringen inkoop en WeFact app

We zijn bezig met nog meer verbeteringen in de inkoop, zoals op het gebied van herkenning. Ook zijn we nog steeds hard bezig met het realiseren van een compleet nieuwe app voor iOS en Android

We houden jullie op de hoogte!