Offerte aanvraag? Bekijk hier een voorbeeld offerte!

Als bedrijf wil je een duidelijke, betrouwbare offerte versturen. Maar welke gegevens moeten er op een offerte staan en met welk programma maak je er een? WeFact helpt je hier graag bij!

Online offerte accepteren

Welke gegevens moeten er op een offerte staan?

Het is belangrijk om de volgende gegevens op een offerte toe te voegen:

 • Adresgegevens klant
 • Gegevens bedrijf
 • Offertenummer
 • Datum en de geldigheidstermijn
 • Omschrijving van de werkzaamheden en de kosten
 • BTW-percentage

Als extra toevoeging kun je ook jouw algemene voorwaarden toevoegen aan de offerte.

Hoe maak je een offerte?

Je kunt een offerte op verschillende manieren maken. Zo kun je ervoor kiezen om dit in Excel of Word te doen of via een online facturatieprogramma. We zullen de opties hieronder toelichten.

Hoe maak je een offerte in Excel?

Een offerte in Excel maken, is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Via Microsoft Office kun je namelijk een offerte sjabloon downloaden voor Excel. Na het downloaden volg je deze stappen:

 • Voeg het logo toe
 • Wijzig de gegevens van je eigen bedrijf en die van de klant
 • Vul de werkzaamheden en prijs in
 • Sla op als PDF
 • Verstuur naar de klant

Benieuwd naar een voorbeeld in Excel? Download een standaard offerte in Excel hier.

Hoe maak je een offerte in Word?

Vind je Excel toch te lastig? Geen probleem! Je kan namelijk ook Word gebruiken om een offerte te maken. Je hebt hierbij veel vrijheid, maar je kan ook een sjabloon gebruiken. Vul de juiste gegevens in en voeg het logo toe. Sla ook hier de offerte op als PDF en verstuur hem naar de klant.

Alternatieven voor een Excel of Word offerte

Je kunt er ook voor kiezen om jouw offertes in een online facturatiepakket zoals WeFact te maken. WeFact bied je een aantal voordelen: eenvoudig producten selecteren, kortingen toevoegen en de offerte online laten accepteren. Daarnaast heb je actueel inzicht op de status van de factuur voor goede opvolging. Met één druk op de knop is van de offerte een factuur gemaakt.

In WeFact vind je een voorbeeld offerte. Dit is een offerte met een standaard layout die volledig naar wens te personaliseren is. Hieronder vind je een voorbeeld van de offerte.

Voordeel van online facturatie software

Online facturatie software maakt het vaak nog eenvoudiger om een offerte te maken. Het gebruiken van WeFact heeft als voordelen dat je offerte uit meerdere pagina’s kan bestaan en de offerte online verstuurd kan worden in PDF. Ook kan de klant de offerte online accepteren en krijg je een herinnering wanneer de offerte bijna verlopen is. Heeft de klant de offerte geaccepteerd? Dan kun je met één druk op de knop de factuur maken.

Tips voor een professionele offerte

Je offerte nog professioneler maken? Maak dan gebruik van de volgende tips voor een goede offerte. Gebruik dan je eigen lay-out en huisstijl. Zo ben je altijd meteen herkenbaar voor de klant. Zorg er daarnaast voor dat je altijd de juiste gegevens vermeldt en belangrijke bijlages toevoegt. Ga jij voor een persoonlijke aanpak? Voeg dan ook een gepersonaliseerde inleiding of afsluiting toe.

Zelf een voorbeeld offerte maken? Ervaar het gemak van WeFact en vraag een 30 dagen gratis proefperiode aan. Onze helpdesk helpt je de huisstijl volledig in te richten aan de hand van een offerte voorbeeld.

Je kan vandaag nog je eerste offerte maken!