WeFact update: verbeterde integratie met Exact online

Vandaag is voor iedere WeFact Standard gebruiker de verbeterde integratie met Exact Online ter beschikking gesteld. Steeds meer accountants zien grote meerwaarde om de ondernemer met WeFact te laten werken en WeFact te koppelen aan het boekhoudpakket. Hierbij hoorden wij steeds vaker de vraag of de export naar Exact Online ook automatisch kon plaatsvinden. Met de nieuwe update geven we hier gehoor aan.

Instellen automatisering

Zodra in het menu bij “Exporteren” de koppeling met Exact Online is gemaakt, verschijnt er een vernieuwd dashboard met een actuele exporteerstatus.

Exact Online koppeling update

Bij de instellingen voor de export naar Exact Online kan bij het blok “Automatisering” ingesteld worden wat er automatisch geëxporteerd dient te worden. De automatische export vindt eenmaal per dag rond 6:00 uur plaats. Daarnaast blijft het ook altijd mogelijk om handmatig een export te verrichten.

Importeren debiteuren

Bij het starten van een nieuwe administratie in WeFact kan het handig zijn dat bestaande debiteuren geïmporteerd worden. Wanneer deze debiteuren in Exact Online bekend zijn kun je deze zelf importeren. In het exportdasbhoard onder “Debiteuren” vind je de knop “Importeren”, mits er nog geen debiteuren in WeFact staan.

Binnenkort: ophalen openstaande posten

WeFact heeft geen automatische bankkoppeling. Vandaar dat de vraag kwam of er gebruik gemaakt kan worden van de bankkoppeling die boekhoudpakketten wel hebben. De integratie met Exact Online zal binnenkort uitgebreid worden met de mogelijkheid om openstaande posten op te halen en hiermee openstaande facturen in WeFact op betaald te zetten. Houdt onze blog in de gaten voor de realisatie hiervan.

Heb je nog vragen of wellicht suggesties om WeFact verder te verbeteren? Neem dan gerust contact op.