Wat betekent Brexit voor jouw onderneming?

Vanaf 1 januari 2021 is de Brexit een feit. Dit betekent dat vanaf die datum het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de EU behoort en dus een land “Buiten de EU” is. Dit uittreden heeft veel impact op de regelgeving voor exporteren naar en importeren uit het Verenigd Koninkrijk. Graag lichten we hieronder toe wat dit betekent voor de BTW die berekend wordt vanaf 1 januari 2021.

Hieronder lees je wat er automatisch verandert in WeFact. Wanneer je diensten of goederen levert aan het Verenigd Koninkrijk is het goed om zelf ook na te gaan wat de impact voor jou is. Overleg eventueel met jouw accountant of boekhouder.

Stuur je verkoopfacturen naar klanten in het Verenigd Koninkrijk?

Op 1 januari 2021 zal WeFact het Verenigd Koninkrijk als land “Buiten de EU” behandelen. Dit betekent dat je niet ‘BTW verlegd’ maar 0% BTW berekent.

Ontvang je inkoopfacturen van leveranciers uit het Verenigd Koninkrijk?

Ook in dit geval zal WeFact vanaf 1 januari 2021 het Verenigd Koninkrijk als land “Buiten de EU” zien en wordt er automatisch uitgegaan van 0% BTW.

Wat betekent dit voor jouw BTW aangifte?

Doordat WeFact het Verenigd Koninkrijk ziet als land “Buiten de EU” zal de verwerking van de BTW automatisch goed gaan. De betreffende verkoopfacturen zullen voortaan in rubriek 3a “Leveringen buiten de EU” terug te vinden zijn. De inkoopfacturen in rubriek 4a “Leveringen/diensten uit landen buiten de EU”.