WeFact Standard update: automatisch versturen van facturen

Donderdag 5 januari hebben we een nieuwe update uitgebracht voor WeFact Standard. In deze update hebben we een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. Daarnaast kondigen we met trots een nieuwe functionaliteit aan: het inplannen van conceptfacturen om automatisch te versturen én het automatisch versturen van de facturen uit abonnementen.

Inplannen van een conceptfactuur
Na het toevoegen van een conceptfactuur heeft u de mogelijkheid de factuur op het door u gewenste moment automatisch te laten versturen. Dit is handig, omdat u dan niet meer zelf hoeft te onthouden dat u deze factuur later nog moet versturen.

De functie ‘Factuur inplannen’ vindt u op de bekijkpagina van een conceptfactuur, aan de rechterkant als blauw linkje bij de overige acties. Meer informatie over het inplannen van conceptfacturen vindt u hier in het help artikel.

Ingeplande conceptfacturen herkent u aan de status ‘Concept (ingepland)’. In het factuuroverzicht vindt u de ingeplande verzenddatum en tijd in de tabelkolom ‘Factuurdatum’.

Abonnementen automatisch factureren
Tot deze update werden conceptfacturen (periodiek) klaargezet vanuit de abonnementen. Hier ontving u een notificatie van, zodat u handmatig de facturen kon versturen. Vanaf deze update is het mogelijk om er voor te kiezen conceptfacturen uit abonnementen automatisch te laten versturen op een door u gewenst tijdstip. Zo heeft u geen omkijken meer naar uw periodieke facturatie.

Indien u dit wilt activeren kunt u in het menu gaan naar “Instellingen” en dan naar het tabblad “Abonnementen” gaan. Meer informatie over het automatisch factureren van abonnementen leest u hier in het help artikel.

Bovengenoemde functionaliteiten hoeft u niet te gebruiken. Het kan namelijk fijn zijn om zelf dat beetje extra grip te houden en voor het versturen de facturen nog even na te lopen. Dit blijft uiteraard gewoon mogelijk.