WeFact update: inkoopfactuur direct boeken op grootboekrekening

Donderdag 16 april hebben we een nieuwe update uitgebracht die betrekking heeft op het verwerken van inkoopfacturen, indien je WeFact gekoppeld is aan een boekhoudpakket. Namelijk de keuze om bij het invoeren van inkoopfacturen te werken met kostencategorieën of met grootboekrekeningen.

Ondernemer: kostencategorieën

Indien je al inkoopfacturen verwerkt in WeFact ben je bekend met het selecteren van kostencategorieën om je kosten te specificeren zoals huur, telefoonkosten, computers, software. Indien WeFact gekoppeld is aan het boekhoudpakket van je accountant, zitten deze kostencategorieën gekoppeld aan grootboekrekeningen uit het boekhoudpakket.

Het voordeel hiervan is dat je niet te maken hebt met boekhoudkundige benamingen en honderden opties. Je hebt een selectief aantal categorieën met een duidelijke naam waar je uit kan kiezen. Hierdoor kan je zelf foutloos inkoopfacturen verwerken in WeFact.

Accountant: grootboekrekeningen

In veel gevallen worden de inkoopfacturen verwerkt door de accountant. De ondernemer hoeft alleen de inkoopfacturen aan te leveren (in WeFact), maar niet te verwerken. In dit geval werkt het voor de accountant, en soms ook voor de ondernemer, fijner om direct de grootboekrekening te kiezen in WeFact in plaats van gebruik te maken van de versimpelde werkmethode van kostencategorieën.

Instelling binnen WeFact wat je wilt gebruiken

Binnen WeFact kun je zelf bepalen of je gebruik wilt maken van kostencategorieën of grootboekrekeningen uit het boekhoudpakket. Ga hiervoor in WeFact in het menu naar “Instellingen” en kies op de pagina voor het onderdeel “Inkoop”. Hier vind je de instelling “Inkoop uitgaven specificeren”.

Accountants hebben in hun accountancy omgeving een voorkeursinstelling die wordt toegepast bij nieuwe WeFact administraties die ze aanmaken.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteit of heb je suggesties wat verbeterd kan worden aan het verwerken van inkoopfacturen? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.