WeFact update: meerdere pakbon/werkbon documenten en per e-mail toesturen

Op maandag 15 april is er een nieuwe update uitgebracht voor WeFact. Deze update bevat verbeteringen aan de pakbon/werkbon functionaliteit en de boekhoudkoppeling.

Meerdere documenten

Indien je gebruik maakt van de functionaliteit om op basis van een factuur een pakbon, werkbon, opdrachtbevestiging of leveringsbon te genereren, kon je maar kiezen uit 1 van deze documenten. Met deze update is het mogelijk om meerdere documenten te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld zowel een pakbon maken als een werkbon in WeFact genereren.

Nog niet bekend met deze functionaliteit? Lees dan het volgende help artikel.

Per e-mail toesturen

Een veel gehoorde wens van gebruikers is het kunnen e-mailen van bijvoorbeeld de werkbon. Ook dit is nu mogelijk! Je kunt het standaard e-mail bericht (per documenttype) naar eigen wens opmaken. Bij het versturen van het document kun je het bericht altijd nog personaliseren.

Het is ook mogelijk vanuit het factuur overzicht om meerdere facturen te selecteren en in bulk de documenten naar PDF te genereren.

Boekhoudkoppeling verbeteringen

  • Algemeen: ophalen van openstaande postenlijst uit de boekhouding verder geoptimaliseerd zodat het proces sneller verloopt.
  • Exact online: een factuur met incasso krijgt als betalingsconditie ‘IN’, zodat de incassofacturen ook in de boekhouding inzichtelijk zijn.
  • Twinfield: een inkoopfactuur met status ‘creditfactuur’ krijgt bij de boeking nu het vinkje ‘credit inkoopfactuur’.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteiten, of heb je feedback hoe we WeFact verder kunnen verbeteren? Dan horen we dat graag per e-mail op: helpdesk@wefact.nl.