WeFact update: verbeterd banktransacties verwerken

Vorig jaar hebben we een nieuwe bankkoppeling gelanceerd, waarmee banktransacties automatisch door WeFact opgehaald worden. De bankkoppeling helpt om je administratie nóg actueler te houden.

Om het nog makkelijker te maken om de banktransacties te verwerken, rollen we op dit moment langzaam een nieuwe update uit voor WeFact. Met deze update wordt het verwerken van banktransacties sneller en eenvoudiger. Ook hebben we de herkenning van transacties sterk verbeterd. WeFact weet nu nog beter welke transactie bij welke factuur, inkoopfactuur of incassobatch hoort.

Banktransacties verwerken met WeFact

Aanpassingen in de interface

Wanneer je in het menu naar “Bank” gaat kom je op het transactie overzicht. Hier zijn nu 2 tabbladen zichtbaar: “Geen match gevonden” en “Match gevonden”.

Banktransactie overzicht

Transacties waar WeFact een match voor heeft gevonden kun je controleren en vervolgens met één klik koppelen om te verwerken. De transacties waar WeFact geen match voor heeft kunnen vinden dien je één voor één langs te gaan. Voor deze transacties zal WeFact indien mogelijk wel suggesties laten zien. Lees het help artikel hoe u banktransacties verwerkt.

Het kan zijn dat de twee tabbladen nog niet zichtbaar zijn. Neem dan contact met ons op zodat wij de update handmatig doorvoeren.

Herinneringen en aanmaningen

Het was mogelijk om in WeFact herinneringen en aanmaningen te versturen voor facturen met een negatief openstaand bedrag. Dit hebben we uitgeschakeld in deze update. In sommige gevallen kan het wel gewenst zijn, in dat geval kun je de volgende instelling aanpassen.

Meer bank functionaliteiten volgen…

We blijven doorontwikkelen aan de bank. We zijn er namelijk van overtuigd dat de bank veel meerwaarde biedt. Meer hierover volgt dit jaar.

Heb je vragen over banktransacties verwerken of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.