WeFact update: verbeteringen aan creditfacturen, deelbetalingen en abonnementen

Op 30 april is er een nieuwe update uitgebracht voor WeFact. Deze update bevat enkele nieuwe functionaliteiten die interessant voor je kunnen zijn.

Uitbreiding op gedeeltelijk crediteren
Vanaf nu zal bij het aanklikken van de actieknop “(Gedeeltelijk) crediteren” op de factuur bekijkpagina gevraagd worden of je de gehele of een gedeelte van de factuur wilt crediteren. Wil je een gedeelte crediteren, dan kun je de bewuste factuurregels aanvinken en het aantal en de prijs per stuk nog aanpassen.
Voor meer informatie over (gedeeltelijk) crediteren kun je het help artikel bekijken.

Verbetering in deelbetalingen
Bij verkoopfacturen was het al mogelijk om een betaalmethode op te geven wanneer een factuur op betaald gezet werd. Vanaf nu kun je ook een betaalmethode opgeven bij een deelbetaling.

Bij inkoopfacturen is het nu ook mogelijk om een betaalmethode op te geven. Bij het volledig op betaald zetten, en uiteraard bij een deelbetaling.

Ieder abonnement op een aparte factuur
Er is een extra instelling toegevoegd die zorgt dat ieder abonnement op een aparte factuur komt, ongeacht meerdere abonnementen van een zelfde debiteur op dezelfde ‘factureren op’ datum. Ieder abonnement genereert een eigen aparte factuur.
U kunt deze instelling vinden door in het menu naar “Instellingen” te gaan en vervolgens naar het onderdeel “Abonnementen”. Onder het kopje “Factureren van abonnementen” kun je nu kiezen voor “Nee, zet ieder abonnement op een aparte factuur”. Eventueel kunt u handmatig conceptfacturen samenvoegen.

En verder

  • Hebben we weer enkele optimalisaties doorgevoerd in de boekhoudkoppelingen.
  • Hebben we de weergave van de factuurtabel op sommige schermbreedtes geoptimaliseerd.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteiten, of heb je feedback hoe we WeFact verder kunnen verbeteren? Dan horen we dat graag per e-mail op: helpdesk@wefact.nl.