WeFact update: verschil maken tussen 0% btw, geen btw en btw verlegd mogelijk

Vanaf vandaag is er een nieuwe update uitgebracht voor WeFact. In deze update hebben we voornamelijk aandacht besteed aan het verbeteren van de btw instellingen. Voorheen kon er in WeFact geen goed onderscheid gemaakt worden in 0% btw, geen btw en btw verlegd. Een veelgevraagde functionaliteit die we vanaf nu mogelijk hebben gemaakt!

Btw codes

Met het uitvoeren van de update hebben we achter de schermen eerdere btw percentages omgezet in btw codes. Alle instellingen zijn al correct aangepast zodat jij als ondernemer geen verschil merkt. Door het kunnen instellen van “0%” en “btw verlegd” kan per debiteur een juiste voorkeur worden ingegeven en kunnen beide in één administratie worden toegepast. Ook bij de inkoopkant is de mogelijkheid “btw verlegd” toegevoegd. In de koppeling met een boekhoudpakket kan iedere btw code gekoppeld worden aan een afwijkende grootboekrekening/btw-rekening in plaats van dat deze scenario’s verzameld op 1 instelling werden.

Btw wijziging van 6% naar 9%

Door de verwachte wetswijzingen in btw tarieven zal de eventuele btw tariefsverhoging van 6% naar 9% ook gemakkelijker doorgevoerd kunnen worden in WeFact.

Heb je vragen over de btw aanpassing in WeFact of heb je suggesties over hoe we WeFact verder kunnen verbeteren? Dan horen we het graag per e-mail op: helpdesk@wefact.nl.