ZZP factuur maken

Bespaar tijd met je administratie,
een particuliere factuur maken met WeFact

ZZP administratie Online boekhouden ZZP

ZZP factuur maken in WeFact

Als zpp’er sta je misschien niet direct te springen om de administratie te doen. Laat staan om na de klus of opdracht nog je facturen op te maken. Op deze pagina maken we je snel wegwijs in het eenvoudig en vooral snel maken van een zzp factuur. Scheelt jou een hoop tijd die je goed kan gebruiken om te ondernemen!

Wat is een ZZP factuur?

Een zzp factuur opstellen is eigenlijk niets anders dan een normale factuur maken voor de door jouw geleverde producten en/of diensten. Dat wil dus zeggen, dat je jouw klant een rekening stuurt voor de werkzaamheden die jij hebt uitgevoerd of voor de artikelen die bij je zijn besteld.

Zijn facturen verplicht voor ZZP'ers?

Je bent verplicht een factuur te versturen naar jouw afnemer indien jouw afnemer een bedrijf is. Je moet je verkopen immers kunnen verantwoorden aan jouw klant en aan de belastingdienst. In enkele gevallen is een factuur niet verplicht als je levert aan een particuliere klant. Jouw accountant kan je informeren of je bij deze groep hoort. Echter in de meeste gevallen is het verplicht een als zzp’er een factuur op te stellen.

Wat moet er op een factuur staan?

Wanneer je de factuur software ZPP van WeFact gebruik, staat er al een voorbeeld factuur ingericht. Je hoeft enkel je eigen gegevens in te vullen.

De basisgegevens die minimaal op een factuur moeten staan zijn:

 1. Het factuurnummer
 2. De factuurdatum
 3. Het BTW-identificatienummer (BTW-id)
 4. Jouw bedrijfsnaam en adresgegevens
 5. De naam en het adres van uw afnemer
 6. Jouw KvK-nummer
 7. De datum van versturen
 8. Welke goederen of diensten je levert
 9. Hoeveel goederen of diensten je levert
 10. Het totaalbedrag
 11. Het BTW bedrag
Tip: naast de basisgegevens is het natuurlijk mooi om jouw facturen te voorzien van een logo en eigen stijl. Wist je dat je in WeFact jouw ZZP factuur volledig in je eigen huisstijl kunt inrichten? Vraag de WeFact Helpdesk om hulp!

Het voordeel van online factureren als ZZP'er

Met de ZZP factuur software heb je jouw administratie altijd online ter beschikking. Een wijziging of een snelle factuur heb je zo online gemaakt. Ook kun je jouw online administratie altijd makkelijk inzien op je mobiele telefoon of tabblad, zelfs als je bij de klant op locatie bent. Met de WeFact mobiele facturatie app heb je dus altijd en overal jouw ZZP administratie bij de hand!

Je ZZP factuur versturen als PDF

Wanneer je jouw factuur eenvoudig online het ingevuld, kun je deze versturen per e-mail naar de klant. Met een druk op de knop wordt van jouw factuur een PDF document opgemaakt en verstuurd naar de afnemer. Dit proces is geheel geautomatiseerd, maar het is uiteraard altijd mogelijk je e-mail bericht nog aan te passen met een persoonlijke noot. Een offerte maak je uiteraard net zo eenvoudig!

Online factureren via WeFact

Veel ondernemers en zzp’er factureren nog via Word of Excel, daar is op zichzelf niets mis mee, maar het kan veel sneller en bovenal veel minder foutgevoelig. Via WeFact kun je jouw ZZP factuur dus foutloos opmaken. De standaard eisen, zoals bijvoorbeeld het chronologisch oplopen van factuurnummers en de datum wordt automatisch voor je geregeld. Hier heb je dus geen omkijken meer naar. Met behulp van een koppeling met boekhoudsoftware zoals Exact Online, kan je betalingen automatisch registeren en word je administratie nóg eenvoudiger in onderhoud.

Neem contact met ons op

We vertellen u graag meer over WeFact, geven een demo of helpen u bij het inzetten van WeFact bij uw ondernemers.
Telefonisch op 085 - 732 57 00 of per e-mail op sales@wefact.nl.

U kunt ook direct een afspraak plannen met een accountmanager voor een live tour.

Nicole Cornelis

Account manager

Sven Zaal

Account manager

Pascal van Deursen

Account manager

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

 • Wij maken uw huisstijl na
 • Importeren van klanten en leveranciers
 • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...