WeFact HelpWeFact Help > Instellingen

Instellen van BTW-regels bij leveren aan particulieren in andere EU-landen
Per 1 januari 2015 zijn er andere regels gaan gelden voor het berekenen van BTW indien er digitale diensten geleverd worden aan particulieren uit andere EU-lidstaten. Op de website van de Belastingdienst is hier meer over te lezen.

Mocht u digitale diensten aanbieden (waaronder hosting, internettoegang en software diensten ook vallen), dan zullen deze veranderingen ook voor u gelden. U dient dan sinds 1 januari 2015 bij levering aan een particulier uit een andere EU-lidstaat het BTW tarief van het desbetreffende land te berekenen. Zo zal bij een levering naar een particulier uit Denemarken 25% BTW in rekening gebracht moeten worden. Deze BTW dient vervolgens ook bij de Deense Belastingdienst aangegeven te worden, of er kan gebruik gemaakt worden van de Mini One Stop Shop-regeling (MOSS) van de Nederlandse Belastingdienst.

Instellen in uw WeFact Standard
Indien u digitale diensten levert kan u dit in WeFact instellen zodat hier rekening mee gehouden wordt in het BTW-overzicht. Dit kan in het menu bij "Instellingen" onder het tabblad "BTW". Bij het kopje "Zakendoen met het buitenland", kan u aanvinken dat er in het BTW-overzicht rekening gehouden moet worden met uw digitale diensten die u levert aan particulieren in het buitenland.

Ook kunt u bij het tabblad "BTW" onder het kopje "BTW-percentages" afwijkende BTW percentages toevoegen van de landen waar u aan factureert. 

BTW aangifte
Via de menuknop "Statistieken" is in het BTW-overzicht in het tabblad "Specificatie BTW" een specificatie te verkrijgen van de berekende BTW per land.

Vul onderstaand formulier in:


Versturen