Instellen van MOSS regeling

Per 1 januari 2015 zijn er regels gaan gelden voor het berekenen van BTW indien er digitale diensten geleverd worden aan particulieren uit andere EU-lidstaten. Op de website van de Belastingdienst is hier meer over te lezen.

Mocht u digitale diensten aanbieden (waaronder hosting, internettoegang en software diensten ook vallen), dan zullen deze veranderingen ook voor u gelden. U dient dan sinds 1 januari 2015 bij levering aan een particulier uit een andere EU-lidstaat het BTW tarief van het desbetreffende land te berekenen. Zo zal bij een levering naar een particulier uit Denemarken 25% BTW in rekening gebracht moeten worden. Deze BTW dient vervolgens ook bij de Deense Belastingdienst aangegeven te worden, of er kan gebruik gemaakt worden van de Mini One Stop Shop-regeling (MOSS) van de Nederlandse Belastingdienst.

Instellen in uw WeFact

Indien u digitale diensten levert kan u dit in WeFact instellen zodat hier rekening mee gehouden wordt in het BTW-overzicht. Dit kan in het menu bij "Instellingen" bij het onderdeel "BTW". Kies in de rubriek “Verkoop” voor het blauwe linkje “BTW instellingen wijzigen”. Er verschijnt de mogelijkheid om een BTW code toe te voegen.
BTW codes wijzigen
U kunt het BTW percentage van het betreffende land toevoegen. In dit geval dient u de BTW rubriek niet te koppelen. De MOSS regeling geldt namelijk enkel voor digitale diensten aan particulieren en valt in een aparte MOSS aangifte. Indien u enkel digitale diensten levert kunt u onder het kopje “BTW regels” aangeven dat het betreffende percentage altijd wordt toegepast op de debiteuren van het geselecteerde land.

Voor elk land waaraan u levert kunt u apart de BTW code toevoegen onder de BTW instellingen.  

BTW aangifte

Via de menuknop "Statistieken" is in het BTW-overzicht in het tabblad "Specificatie BTW" een specificatie te verkrijgen van de berekende BTW per land.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...