Hoe kunnen we u helpen?  Creditfactuur maken / factuur crediteren

  Een creditfactuur kunt u aanmaken om een reeds verzonden factuur (deels) te laten vervallen of wanneer een relatie geld van u tegoed heeft. Een creditfactuur heeft dus een negatief bedrag.

  Hoe maak ik een creditfactuur?

  Een creditfactuur kunt u op drie manieren aanmaken.

  1. Bestaande factuur volledig crediteren

  Klik op de factuur die u wilt crediteren. Bovenaan vindt u een grote actieknop "(Gedeeltelijk) Crediteren". Kies er voor om de gehele factuur te crediteren. De betreffende factuur zal komen te vervallen en een creditfactuur (met hetzelfde factuurbedrag maar dan negatief) wordt aangemaakt.
   

  2. Bestaande factuur gedeeltelijk crediteren

  Klik op de factuur die u wilt crediteren. Bovenaan vindt u een grote actieknop "(Gedeeltelijk) Crediteren". Wanneer u er voor kiest om een factuur deels te crediteren krijgt u de keuze uit de factuurregels, welke aangevinkt kunnen worden om te crediteren.

  Er wordt voor deze factuurregels een nieuwe creditfactuur aangemaakt met negatieve bedragen. De originele factuur behoudt zijn status en de originele gegevens omdat een verstuurde factuur volgens de Belastingdienst niet mag worden aangepast. Echter wordt er in WeFact wel het gecrediteerde bedrag in mindering gebracht zodat het juiste openstaande bedrag gecommuniceerd kan worden in de mailing richting de klant voor bijvoorbeeld herinneringen.
   

  3. Handmatig een creditfactuur aanmaken

  Ga naar de factuur aanmaak pagina, zoals u normaal ook een factuur aanmaakt. Zorg dat u de bedragen negatief invult en verwijs indien nodig naar de factuur door middel van het factuurnummer die u (deels) crediteert. Tot slot dient u rechtsbovenaan op de factuurstatus "Concept" te klikken. Er verschijnt nu een uitklapmenu waar u kunt kiezen voor "Creditfactuur". Sla vervolgens de factuur op.
  Handmatig een creditfactuur aanmaken