WeFact HelpWeFact Help > Facturen

Hoe kan ik de BTW verleggen?
Een onderneming die BTW plichtig is dient BTW te berekenen over de producten en diensten. In een aantal gevallen hoeft u echter geen BTW te berekenen en verlegt u de BTW naar uw klant. Er hoeft geen BTW te worden berekend in geval van:
  1. Uw klant is een onderneming met geldig BTW nummer en gevestigd in een ander EU-land (buiten Nederland).
  2. Uw klant is gevestigd buiten de EU (geldt voor zowel particulieren als bedrijven).
  3. In bepaalde sectoren zoals in de bouw.

Ook op deze algemene regels zijn uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld bedrijven die digitale diensten leveren. Twijfelt u, vraag het dan na bij de Belastingdienst.

Hoe verleg ik de BTW binnen WeFact?
Automatisch herkenning
WeFact zal automatisch de BTW voor u verleggen in geval van optie 1 en optie 2! Wanneer uw debiteur voldoet aan deze regels zal 0% BTW worden toegepast en zal op uw factuur "BTW verlegd" getoond worden.
Wordt er toch niet automatisch 0% BTW berekend? Ga dan na of de debiteur een bedrijfsnaam heeft, een (geldig) BTW nummer en buiten Nederland gevestigd is.

Handmatig BTW verleggen
Voor gebruikers in bijvoorbeeld de bouw kan dit helaas niet automatisch herkend worden door WeFact. U dient dit dan handmatig op te geven.
Wanneer u een factuur aanmaakt dient u te zorgen dat u per factuurregel 0% BTW opgeeft. Er verschijnt dan (aan de linkerkant) een informatie blok waarin u kunt aangeven dat de BTW verlegd moet worden. Op de factuur PDF zal dan ook zichtbaar zijn dat de BTW verlegd is.


Vul onderstaand formulier in:


Versturen