Gebruik maken van UBL 2.1

UBL (Universal Business Language) is de standaard voor universele uitwisseling van informatie, waaronder facturen. Door deze universele standaard is uw debiteur in staat om uw factuur automatisch in te lezen in een softwarepakket dat UBL ondersteund voor hun facturatie/boekhouding. Hier leest u over de toekomst met UBL.

Verkoopfacturen in UBL

Bij de algemene instellingen is het mogelijk om UBL 2.1 in te stellen maar het is ook mogelijk om per debiteur aan te geven of er gebruik van UBL 2.1 gemaakt gaat worden.

Algemene instelling

Voor de algemene instelling gaat u in het menu naar "Instellingen" en vervolgens naar het onderdeel "Facturatie". In het blok "UBL 2.1" kunt u bepalen hoe u UBL wilt inzetten: de PDF en UBL als aparte bestanden of enkel het UBL bestand waarin de PDF in zit.

Instellen per debiteur

Voor het instellen van UBL op debiteurniveau, kunt u de debiteur bewerken. In het tabblad "Instellingen" vindt u de UBL 2.1 instelling.

Inkoopfacturen in UBL ontvangen

Wanneer u inkoopfacturen in UBL ontvangt van een crediteur vindt er een 100% herkenning plaats. Het ontvangen van inkoopfacturen in UBL maakt het invoeren voor u dus gemakkelijker.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.