Hoe kunnen we u helpen?  Gebruik maken van UBL 2.1

  UBL (Universal Business Language) is de standaard voor universele uitwisseling van informatie, waaronder facturen. Door deze universele standaard is uw debiteur in staat om uw factuur automatisch in te lezen in een softwarepakket dat UBL ondersteund voor hun facturatie/boekhouding. Hier leest u over de toekomst met UBL.

  Verkoopfacturen in UBL

  Bij de algemene instellingen is het mogelijk om UBL 2.1 in te stellen maar het is ook mogelijk om per debiteur aan te geven of er gebruik van UBL 2.1 gemaakt wil worden.

  Algemene instelling

  Voor de algemene instelling gaat u in het menu naar "Instellingen" en vervolgens naar het onderdeel "Facturatie". In het blok "UBL 2.1" kunt u bepalen hoe u UBL wilt inzetten: de PDF en UBL als aparte bestanden of enkel het UBL bestand waarin de PDF in zit.

  Instellen per debiteur

  Voor het instellen van UBL op debiteurniveau, kunt u de debiteur bewerken. In het tabblad "Instellingen" vindt u de UBL 2.1 instelling.

  Inkoopfacturen in UBL ontvangen

  Wanneer u een inkoopfactuur in UBL ontvangt van een crediteur vindt er een 100% herkenning plaats. Het ontvangen van inkoopfacturen in UBL maakt het invoeren voor u dus gemakkelijker.