WeFact Help

WeFact Help > Instellingen

Hoe kan ik producten, debiteuren en crediteuren importeren?
Onze helpdesk kan u helpen met het importeren van debiteuren, crediteuren en producten. Het is mogelijk om een Excel-bestand aan te leveren wat geïmporteerd kan worden in uw eigen administratie. Dit voorkomt een hoop handmatig invoerwerk. Gedurende de proefperiode is dit geheel kosteloos.

Aanleveren importbestand
U kunt het bestand bij ons aanleveren via de “Gratis opstartservice” button in uw administratie.
Tevens is het mogelijk om deze toe te sturen naar helpdesk@wefact.nl. In dit geval verzoeken wij u om tijdelijke toegang te verlenen via de groene “Help” knop rechts in uw administratie.

Aanleverspecificaties
Om uw bestand zo goed mogelijk te kunnen importeren zijn er wat aanleverspecificaties van belang. Een Excel-bestand dient voorzien te zijn van kolomnamen (productnaam, prijs etc.). Verder dienen de gegevens per kolom aansluitend op een eigen rij te staan. Hieronder volgt een voorbeeld bestand hoe gegevens zeker geïmporteerd kunnen worden.

Producten
Mogelijk te importeren kolommen:
  • Productnaam (voor intern gebruik, om producten te zoeken. Indien u geen productnaam heeft, importeren wij de omschrijving ook als productnaam.)
  • Productomschrijving (zichtbaar op de factuur.)
  • Prijs excl./ incl. BTW (indien u geen of een variabele prijs heeft, mag u € 0,00 ingeven.)
  • BTW percentage
  • Productnummer
  • Eenheid (voorbeeld: liter, kg, m3)
  • Productgroep
Let op! Omschrijving, prijs en BTW percentage zijn vereist.

Download: voorbeeld Excel bestand

Debiteuren/crediteuren
Mogelijk te importeren kolommen:
  • Bedrijfsnaam
  • Naam contactpersoon
  • Straatnaam + huisnummer
  • Postcode
  • Woonplaats
  • E-mailadres
  • Eventueel: land, telefoonnummer, KvK nummer, BTW nummer, postadres, bankrekeningnummer, machtiging automatische incasso ja/nee, debiteur/crediteurnummer, debiteurgroep, eigen veld etc.
Let op! Bedrijfsnaam of contactpersoon is minimaal vereist.

Download: voorbeeld Excel bestand

Hulp nodig?
Heeft u vragen of hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u hierbij kunnen ondersteunen.