Hoe kunnen we u helpen?  Producten, debiteuren en crediteuren importeren

  Binnen WeFact is het eenvoudig mogelijk om een eigen producten-, debiteuren-, of crediteurenbestand te importeren (Excel of CSV). U vindt een importeermogelijkheid onderaan het productenoverzicht, debiteurenoverzicht en crediteurenoverzicht.

  Bestand importeren

  Navigeer in het menu naar de overzichtspagina van de gegevens die u wilt importeren (productoverzicht, debiteurenoverzicht of crediteurenoverzicht). U kunt zowel importeren in een lege administratie als in een administratie waar al gegevens aanwezig in zijn. Onderaan de pagina vindt u de mogelijkheid om zelf een bestand te uploaden. Vervolgens dient u een aantal stappen te doorlopen zoals het koppelen van kolommen aan de velden van WeFact.
  Zelf importeren

  Waar dient mijn bestand aan te voldoen

  Het bestand dient voorzien te zijn van kolomnamen (productnaam, prijs etc.). Verder dienen de gegevens per kolom aansluitend op een eigen rij te staan. Hieronder volgt een voorbeeld bestand hoe gegevens zeker geïmporteerd kunnen worden.

  Producten

  Mogelijk te importeren kolommen:

  • Productnummer
  • Productnaam (verplicht)
  • Omschrijving (verplicht)
  • Prijs excl. BTW
  • BTW-percentage

  Eventueel: uitgebreide omschrijving. producteenheid, periode en productgroep.

  Download: voorbeeld Excel bestand.

  Debiteuren of crediteuren

  Mogelijk te importeren kolommen:

  • Bedrijfsnaam
  • Naam contactpersoon
  • Straatnaam + huisnummer
  • Postcode
  • Woonplaats
  • E-mailadres

  Eventueel: land, telefoonnummer, KvK nummer, BTW nummer, postadres, bankrekeningnummer, machtiging automatische incasso ja/nee, debiteur/crediteurnummer, debiteurgroep, eigen veld etc.
  Let op! Bedrijfsnaam of contactpersoon is minimaal vereist.

  Download: voorbeeld Excel bestand.

  Bijwerken van bestaande gegevens

  Wilt u bestaande gegevens bijwerken, vanwege bijvoorbeeld aanvullingen of prijswijzigingen? Dan is dit ook mogelijk middels onze importtool! WeFact zal op basis van het product-, debiteur-, of crediteurnummer herkennen of deze al aanwezig is in de administratie. Bestaat een specifiek nummer dan zal deze bijgewerkt worden. Bestaat een nummer nog niet, dan wordt het als nieuw onderdeel toegevoegd.

  Tip: u kunt gemakkelijk zelf productprijzen bijwerken of debiteuren voorzien van een e-mailadres.

  Hulp nodig?

  Heeft u vragen of hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Tijdens het importeren van uw gegevens heeft u rechts bovenin de mogelijkheid om hulp in te schakelen zodat wij direct met het door u geüploade bestand aan de slag kunnen.
  Niet gevonden wat u zocht?
  Binnenkort beschikbaar
  Video guide Bekijk de video guide
  helpdesk@wefact.nl Mail ons
  +31 (0)85 - 732 57 00 Bel ons