Factureren in meerdere valuta

Met WeFact kunt u eenvoudig in meerdere valuta factureren of een andere valuta dan de EURO. WeFact verzorgt automatisch de wisselkoersen, zo is er voor u als ondernemer geen drempel om in een andere valuta te factureren.

Instellen van de valuta

Ga in het menu naar "Instellingen" en kies voor het onderdeel "Facturatie". Hier kunt u onderaan de pagina de valuta toevoegen die u wilt ondersteunen. Naast de valuta die u wilt ondersteunen bepaalt u uw basis-valuta, dit is de valuta waarin u de rapportage wilt zien. Voor bedrijven uit Europa is dit doorgaans EURO.

Let op: de basisvaluta kan niet meer gewijzigd worden als er eenmaal facturen zijn aangemaakt. Controleer of het daadwerkelijk nodig is om de basisvaluta aan te passen. 

Wisselkoersen

Wisselkoersen worden dagelijks door het factuurprogramma WeFact bij de Europese Centrale Bank (ECB) verkregen en automatisch verwerkt in uw administratie. U hoeft hier dus zelf geen actie voor te ondernemen.

Productprijzen

Bij een product voert u de prijs in de basis-valuta in. Op basis van de dagelijkse koers zal het bedrag in de vreemde valuta worden bepaald. U heeft echter de mogelijkheid om een vaste prijs te hanteren in een vreemde valuta. Ongeacht de koers zal altijd dat bedrag gehanteerd worden. 

Bepaal de vreemde valuta bij de debiteur

In welke valuta u factureert bepaalt u bij de debiteur. Standaard is dit in de basis-valuta, maar per debiteur kunt u dus een afwijkende valuta kiezen. Alle abonnementen, offertes en facturen worden dan in die valuta opgemaakt. 

Huisstijl automatisch het juiste valuta-teken

WeFact zal automatisch in de e-mail berichten en PDF documenten het juiste valuta-teken tonen. U heeft hier geen omkijken naar.

Export naar boekhoudpakket

Hoe een factuur geëxporteerd wordt naar het boekhoudpakket hangt af van het boekhoudpakket:

  • Twinfield: in de vreemde valuta met de bewuste koers.
  • Exact Online: in de vreemde valuta met de bewuste koers.
  • Unit4: in de vreemde valuta met de bewuste koers.
  • Andere boekhoudpakketten: in de basisvaluta (niet in de vreemde valuta).

Let op: factureert u in een vreemde valuta en rekent u BTW?

In dit geval eist de Belastingdienst dat het BTW bedrag in EURO wordt getoond. Dit wordt niet standaard in uw factuur huisstijl zichtbaar, omdat in de meeste gevallen u buiten Europa een vreemde valuta toepast en in dat geval er 0% BTW berekend wordt of de BTW wordt verlegd. Factureert u bijvoorbeeld een Nederlands bedrijf in een andere valuta dan EURO dan dient het BTW bedrag naast de vreemde valuta ook in EURO getoond te worden.

U kunt een tekstblok toevoegen, onderaan de factuur positioneren met de volgende inhoud:
- - -
Het BTW bedrag op deze factuur is: [factuur_totaal_btw_basisvaluta]
- - -

Heeft u hulp nodig met het instellen in uw huisstijl, neem dan gerust contact met ons op.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.