Exporteren naar Software Gemak (Unit4 Multivers)

Er is een koppeling beschikbaar om uw administratie automatisch naar Software Gemak (Unit4) te exporteren. De volgende gegevens kunnen worden geëxporteerd: 

  • Debiteuren
  • Verkoopfacturen (als conceptboekingen)
  • Betalingen ophalen om de openstaande facturen bij te werken
  • Crediteuren
  • Inkoopfacturen (als conceptboekingen)

Koppelen en instellen

Ga binnen WeFact in het menu naar "Exporteren" en kies vervolgens voor "Boekhoudpakket". Kies op de geopende pagina voor Software Gemak. Een instelproces zal geopend worden, waarmee u een koppeling legt met de Software Gemak webservice.
 

Debiteurnummering

De debiteurnummers worden één-op-één geëxporteerd naar Software Gemak.

Relaties importeren vanuit Software Gemak

Bij het leggen van de koppeling is het eenmalig mogelijk om relaties te importeren vanuit Software Gemak. Om van deze functionaliteit gebruik te maken, mogen er geen relaties in WeFact staan. Heeft u al een testdebiteur aangemaakt, dan kunt u middels het opschonen van de testgegevens de debiteur(en) alsnog verwijderen. Via menuknop “Exporteren” submenu "Boekhoudpakket" heeft u vervolgens de mogelijkheid om uw relaties alsnog vanuit Software Gemak te importeren middels de knop "Importeren".

(Afwijkende) grootboekrekeningen

U kunt precies aangeven op welke grootboekrekeningen de omzet weggeboekt moet worden. In WeFact kunt u producten indelen in productgroepen. Tijdens het instellen kunt u afwijkende grootboekrekeningen voor iedere productgroep instellen, om ook in Software Gemak inzicht in de omzet te houden.

Bij inkoopfacturen is het mogelijk om op factuurregelniveau een kostencategorie op te geven. Deze kostencategorieën zijn aan te maken in het menu bij "Instellingen" onder het tabblad "Inkoop". De kostencategorieën zijn bij de instellingen richting het boekhoudpakket te koppelen aan afwijkende grootboekrekening. 
 

Automatisch exporteren

Bij het instellen van de koppeling kunt u aangeven dat gegevens automatisch geëxporteerd mogen worden. Het exporteren gebeurt dagelijks vanaf 06:00 uur in de ochtend.
 

Betalingen ophalen

U kunt bij de Software Gemak instellingen in WeFact aangeven dat betalingen automatisch opgehaald mogen worden. De openstaande boekingen in Software Gemak en de openstaande facturen in WeFact worden met elkaar vergeleken. Een factuur of inkoopfactuur in WeFact wordt op betaald gezet als de boeking in Software Gemak gematcht is aan een transactie. Dit werkt ideaal wanneer binnen Software Gemak een bankkoppeling gelegd is.

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij vragen over het instellen van de Software Gemak koppeling. U kunt contact opnemen via helpdesk@wefact.nl of telefonisch op 085-732 57 00.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.