Hoe kunnen we u helpen?  Twinfield: omzet en kosten spreiden richting Twinfield (transitorisch boeken)

  Het is mogelijk in WeFact om op de factuurregel en inkoopfactuurregel een periode op te geven waarop de omzet/kosten betrekking hebben.

  Inschakelen bij de Twinfield instellingen

  Ga in WeFact in het menu naar "Exporteren" en kies vervolgens voor "Boekhoudpakket". Op de exporteeroverzichtpagina kunt u rechtsbovenin naar "Twinfield instellingen" gaan. Op deze pagina vindt u een instellingen blok "Transitorisch boeken". Hier kunt u aanvinken of u dit voor verkoop en/of inkoop wilt toepassen.

  Na het aanvinken verschijnt de instellingen om een "Tussenrekening", de grootboekrekening die u wilt benutten, te kiezen. Vaak wordt hiervoor 2500 kruisposten voor gebruikt, maar ons advies is een apart grootboekrekening hiervoor te gebruiken zodat transitorisch boeken en kruisposten niet door elkaar lopen.

  Verkoopfactuur: periode opgeven

  Een abonnement geeft een factuurregel automatisch een periode. U kunt ook bij een factuurregel een periode opgeven zonder abonnement.
  Omzet spreiden: periode opgeven

  Inkoopfactuur: periode opgeven

  Bij het invoeren van een inkoopfactuur kunt u aanvinken "Kosten spreiden" waarna de mogelijkheid verschijnt om per regel een periode op te geven.
  Kosten spreiden: periode opgeven

  Resultaat in Twinfield (voor de accountant)

  Wanneer u een boeking in Twinfield bekijkt zult u zien dat rechtsbovenin het vinkje aangevinkt staat "Factuur spreiden".
  Boeking spreiden in Twinfield