Exact Online: omzet en kosten spreiden richting Exact online (transitorisch boeken)

Het is mogelijk in WeFact om op de factuurregel en inkoopfactuurregel een periode op te geven waarop de omzet/kosten betrekking hebben.

Inschakelen bij de Exact online instellingen

Ga in WeFact in het menu naar "Exporteren" en kies voor "Boekhoudpakket". Op de exporteeroverzichtpagina kunt u rechtsbovenin naar "Exact online instellingen" gaan. Op deze pagina vindt u een instellingen blok "Transitorisch boeken". Hier kunt u aanvinken of u dit voor verkoop en/of inkoop wilt toepassen.

Instellen in Exact online

U dient binnen Exact online grootboekrekeningen op te geven voor "Uitgestelde omzet" en "Uitgestelde kosten". Ga in Exact online linksboven naar de administratie en kies voor "Instellingen" waar u deze 2 grootboekrekeningen kunt instellen.

Boeking bekijken in Exact online

Als u een boeking in Exact online bekijkt ziet u bij de regel een startdatum en einddatum. Exact online regelt zelf de boekhoudkundige afhandeling.

Verkoopfactuur: periode opgeven

Een abonnement geeft een factuurregel automatisch een periode. U kunt ook bij een factuurregel een periode opgeven zonder abonnement.
Omzet spreiden: periode opgeven

Inkoopfactuur: periode opgeven

Bij het invoeren van een inkoopfactuur kunt u aanvinken "Kosten spreiden" waarna de mogelijkheid verschijnt om per regel een periode op te geven.
Kosten spreiden: periode opgeven

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.