Hoe kunnen we u helpen?  Exact Online: omzet en kosten spreiden richting Exact online (transitorisch boeken)

  Het is mogelijk in WeFact om op de factuurregel en inkoopfactuurregel een periode op te geven waarop de omzet/kosten betrekking hebben.

  Inschakelen bij de Exact online instellingen

  Ga in WeFact in het menu naar "Exporteren" en kies voor "Boekhoudpakket". Op de exporteeroverzichtpagina kunt u rechtsbovenin naar "Exact online instellingen" gaan. Op deze pagina vindt u een instellingen blok "Transitorisch boeken". Hier kunt u aanvinken of u dit voor verkoop en/of inkoop wilt toepassen.

  Instellen in Exact online

  U dient binnen Exact online grootboekrekeningen op te geven voor "Uitgestelde omzet" en "Uitgestelde kosten". Ga in Exact online linksboven naar de administratie en kies voor "Instellingen" waar u deze 2 grootboekrekeningen kunt instellen.

  Boeking bekijken in Exact online

  Als u een boeking in Exact online bekijkt ziet u bij de regel een startdatum en einddatum. Exact online regelt zelf de boekhoudkundige afhandeling.

  Verkoopfactuur: periode opgeven

  Een abonnement geeft een factuurregel automatisch een periode. U kunt ook bij een factuurregel een periode opgeven zonder abonnement.
  Omzet spreiden: periode opgeven

  Inkoopfactuur: periode opgeven

  Bij het invoeren van een inkoopfactuur kunt u aanvinken "Kosten spreiden" waarna de mogelijkheid verschijnt om per regel een periode op te geven.
  Kosten spreiden: periode opgeven