Eerste factuurnummer instellen

Voor het starten met WeFact is het van belang om het eerste factuurnummer juist in te stellen. Zo zorg je er namelijk voor dat je WeFact administratie gaat aansluiten op je laatste verzonden factuur.

Ga hiervoor in het menu naar "Instellingen" onderdeel "Algemeen". Hier kunt u bij de nummering het voorvoegsel en het eerste nummer bepalen. Dit samen vormt het factuurnummer. WeFact zal altijd automatisch het hoogst bestaande nummer opvolgen voor een juiste chronologische volgorde.

Jaartal in nummering

Het is mogelijk om het jaartal of maandnummer in de nummering te verwerken. U kunt de volgende variabele bij het voorvoegsel invullen in WeFact: [jaar] of [maand]. Dit wil dus zeggen dat er elk jaar of elke maand een nieuwe reeks wordt gestart. 

Na een factuur maken zal op het moment van verzenden automatisch [jaar] vervangen worden door het huidige jaartal en [maand] door het maandnummer.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.