Hoe kunnen we u helpen?  Nieuw abonnement toevoegen

  Een nieuw abonnement kan worden toegevoegd via de menuknop "Abonnementen" en vervolgens "Nieuw abonnement".

  Voor ieder product of dienst dat u in abonnementsvorm wilt factureren, dient een afzonderlijk abonnement aangemaakt te worden per debiteur. Indien de abonnementen op dezelfde dag gefactureerd worden, zullen deze op één factuur worden gezet. 

  Met het ingeven van de te factureren periode geeft u aan wat de frequentie, de startdatum en de facturatiedatum van het abonnement is. Op de facturatiedatum zal automatisch door WeFact een conceptfactuur worden klaargezet. De facturatiedatum zal vervolgens door WeFact worden doorgezet op basis van de frequentie.


  Standaard wordt een abonnement aangemaakt voor onbepaalde duur. Wenst u hier vanaf te wijken, dan is het abonnement automatisch te stoppen via het tabblad "Einde abonnement". 

  Automatisch een abonnement aan laten maken via een product

  Standaard worden producten toegevoegd met een prijs per 'eenmalig'. Indien een product enkel in abonnementsvorm gaat voorkomen, kan het gewenst zijn om bijvoorbeeld een prijs per 'maand' of 'jaar' in te stellen. Met deze instelling zal er automatisch een abonnement aangemaakt worden indien het product wordt gefactureerd.

  Tips

  Abonnementen kunnen automatisch gefactureerd worden op een door u gewenst tijdstip. Een abonnement kan ook direct vanuit de factuur worden aangemaakt.