Hoe kunnen we u helpen?  Factuur aanmaken met een datum in het verleden (antidateren)

  Het is mogelijk om een factuur met een datum uit het verleden toe te voegen (antidateren). Dit doet u door de functionaliteit van 'een bestaande factuur toevoegen' te gebruiken/misbruiken. 

  Kies in het menu-onderdeel 'Dashboard' voor de actieknop 'Nieuwe factuur' of open een bestaand conceptfactuur. Op deze pagina ziet u rechtsboven in de pagina het kopje "Factuur kenmerken".  Hiernaast vindt u de blauwe link voor "bestaande factuur toevoegen?". 
  Klik op de link van een bestaande factuur toe te voegen
  Na het klikken zal er een venster verschijnen om de factuurinformatie in te vullen.

  Status: 'Verzonden'
  De status van de factuur dient 'Verzonden' te zijn (omdat u de functie van bestaande factuur toevoegen gebruikt). De factuur zal nog niet verstuurd zijn, maar kunt u uiteraard na toevoegen de factuur nog wel versturen. 

  Factuurnummer: opvolgend
  Indien u een factuur aanmaakt met een vroegere datum, dient de factuurnummering nog chronologisch naar aanleiding van datum op te lopen. Voorbeeld: uw laatste factuur was van 20 december met factuurnummer F0099 en nu voegt u een factuur toe met de datum 31 december, dan dient het factuurnummer F0100 te zijn.

  Factuurdatum: kies de gewenste datum
  Na het bevestigen zal de factuur een definitief factuurnummer hebben.

  U kunt de factuur verder aanmaken zoals u gewend bent in WeFact. Na het 'Toevoegen'/opslaan van de factuur kunt u kiezen om de factuur op de gewenste wijze te versturen middels de actieknop 'Factuur versturen'.
  Antidateren