Hoe kunnen we u helpen?  Facturen bewerken na verzenden of exporteren naar het boekhoudpakket

  Volgens de Belastingdienst mag een factuur na verzenden niet meer worden bewerkt. Indien u een fout heeft gemaakt in een factuur dan dient u dit te corrigeren met een creditfactuur. Lees voor meer informatie het help artikel over crediteren.

  WeFact instelling

  De eigenaar van een WeFact administratie (dit kan ook uw accountant zijn) kan instellen of en wanneer een definitieve factuur nog bewerkt mag worden. Overige medewerkers in de administratie kunnen dit niet aanpassen.

  De volgende opties zijn mogelijk:
  1. Ja, facturen mogen altijd worden bewerkt
  2. Nee, facturen mogen niet worden bewerkt na verzenden
  3. Nee, facturen mogen niet worden bewerkt na exporteren naar het boekhoudpakket
  Factuur bewerken instelling

  Werking in WeFact

  In WeFact zult u, ongeacht de instelling, altijd een waarschuwing krijgen wanneer u een verzonden factuur probeert te bewerken. Wanneer de eigenaar van een administratie heeft gekozen voor de optie "Nee, facturen mogen niet worden bewerkt na verzenden" of "Nee, facturen mogen niet worden bewerkt na exporteren naar het boekhoudpakket" kunnen verzonden facturen ook daadwerkelijk niet meer bewerkt worden. 

  De eigenaar van de administratie heeft wel altijd de mogelijkheid om een specifieke factuur vrij te geven voor bewerking middels een wachtwoordbevestiging. De factuur kan dan worden bewerkt tot dat deze opnieuw verzonden wordt. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld facturen per post verstuurd en toch nog een foutje ziet in de factuur voordat deze daadwerkelijk verzonden is.
  Factuur bewerken niet meer mogelijk, vrijgeven voor bewerking