BTW code toevoegen

Indien u voor een debiteur een afwijkend btw percentage voor een btw factuur in rekening moet brengen of u ontvangt een inkoopfactuur met een afwijkend btw percentage, dan kan het zijn dat deze niet standaard in uw administratie staat. In dat geval kunt u deze btw code handmatig toevoegen om alsnog de btw factuur te kunnen maken.

Via de menuknop "Instellingen" onderdeel "BTW" kan de btw code voor zowel inkoop als verkoop worden toegevoegd. Klik hiervoor op "BTW instellingen wijzigen" en kies onder de al aanwezige btw codes voor "Verkoop/Inkoop BTW code toevoegen". Vul vervolgens de gegevens in die zichtbaar worden in het volgende venster voor de factuur btw.

Standaard BTW instellen bij debiteur

Dient u altijd een afwijkende factuur btw te gebruiken bij een debiteur, dan kunt u deze instellen. Ga hiervoor naar de relatie en selecteer via het tabblad "Instellingen" de juiste btw bij de instelling 'Afwijkende BTW'.

Standaard BTW instellen bij crediteur

Indien u altijd een afwijkende btw code ontvangt op de inkoopfactuur van een crediteur, dan kunt u deze ook instellen. Ga hiervoor naar de relatie en selecteer de juiste btw bij de instelling 'Voorkeur BTW'.

Tip
Wilt u de btw factuur verleggen binnen Nederland of de EU?
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.