Wanneer worden abonnementen samen op 1 factuur gezet

Abonnementen van één debiteur die op dezelfde datum gefactureerd worden zullen automatisch op 1 factuur worden geplaatst. Er wordt dus geen aparte factuur per abonnement gemaakt.

Conceptfacturen

Afhankelijk van hoe u WeFact heeft ingesteld wordt een abonnement wel of niet toegevoegd aan een bestaande conceptfactuur. Deze instelling vindt u in het menu "Instellingen", kies voor onderdeel "Abonnementen" en vervolgens vindt u hier de instelling "Abonnementen toevoegen aan conceptfactuur".

Ingeplande conceptfacturen

Het is mogelijk om conceptfacturen in te plannen om op een specifieke datum en tijdstip te versturen. Een instelling bepaalt of een ingeplande conceptfactuur uitgebreid mag worden.

Indien u bij de bovengenoemde instelling gekozen hebt voor "Ja", dan verschijnt er een extra instelling onder "Ingeplande conceptfactuur uitbreiden". Met deze instellingen kunt u bepalen of een abonnement ook toegevoegd mag worden aan een reeds ingeplande conceptfactuur.

Abonnementen voor dezelfde debiteur los versturen?

Abonnementen die op dezelfde datum gefactureerd worden, zullen dus automatisch op 1 factuur worden geplaatst. Ook wanneer u de genoemde instelling "Abonnementen toevoegen aan conceptfactuur" op "Nee" heeft staan. De oplossing om aparte factureren te creëren is daarom om abonnementen niet op dezelfde datum te laten factureren.

U kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld een aantal abonnementen op de 1ste van de maand te laten factureren en andere abonnementen op de 2e van de maand. Er zal dan een conceptfactuur op de 1ste van de maand én op de 2e van de maand verschijnen.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.