WeFact HelpWeFact Help > Abonnementen

Wanneer worden abonnementen samen op 1 factuur gezet?
Abonnementen van een debiteur die op dezelfde datum gefactureerd moeten worden zullen automatisch op 1 factuur worden geplaatst. Er worden dus geen aparte facturen gemaakt.

Conceptfacturen
Indien er onder een debiteur een conceptfactuur aanwezig is, zullen abonnementen automatisch worden toegevoegd aan deze conceptfactuur.

Facturen los van elkaar versturen
Wanneer het niet gewenst is dat abonnementen van dezelfde debiteur op 1 factuur geplaatst worden zijn er 2 mogelijkheden:
  1. Wanneer abonnementen niet dezelfde facturatiedatum/periode hebben, worden ze niet op 1 factuur gezet. Belangrijk is wel dat de ontstane conceptfactuur verstuurd wordt, voordat het volgende abonnement gefactureerd wordt. Anders zal het abonnement toegevoegd worden aan de bestaande conceptfactuur.
     
  2. Blokkeer een conceptfactuur (tijdelijk). Een blokkade houdt in dat er geen abonnementen meer worden toegevoegd aan deze conceptfactuur en dat de conceptfactuur niet verstuurd kan worden. Pas zodra u de blokkade opheft zullen deze 2 functionaliteiten weer actief worden. De mogelijkheid om een conceptfactuur te blokkeren vindt u rechts van de conceptfactuur bij het kopje "Overige acties", de optie "Factuur blokkeren?".

Vul onderstaand formulier in:


Versturen