Producten importeren

Binnen WeFact is het eenvoudig mogelijk om een eigen productenbestand te importeren (Excel of CSV). U vindt een importeermogelijkheid onderaan het productenoverzicht.

Bestand importeren

Navigeer in het menu naar het productoverzicht. U kunt zowel importeren in een lege administratie als in een administratie waar al gegevens aanwezig zijn. Onderaan de pagina vindt u de mogelijkheid om zelf een bestand te uploaden. Vervolgens dient u een aantal stappen te doorlopen zoals het koppelen van kolommen in het bestand aan de juiste velden van WeFact.

Bekijk de video die u laat zien hoe u het importeerproces doorloopt:

Waar dient mijn bestand aan te voldoen

Het bestand dient voorzien te zijn van kolomnamen (productnaam, prijs etc.). Verder dienen de gegevens per kolom aansluitend op een eigen rij te staan. Hieronder volgt een voorbeeld bestand hoe gegevens zeker geïmporteerd kunnen worden.

Producten

Mogelijk te importeren kolommen:

• Productnummer
  • Productnaam (verplicht)
  • Omschrijving (verplicht)
  • Prijs excl. BTW
  • BTW-percentage

Eventueel: uitgebreide omschrijving. producteenheid, periode en productgroep.

Download: voorbeeld Excel bestand.

Bijwerken van bestaande gegevens

Wilt u bestaande gegevens bijwerken, vanwege bijvoorbeeld aanvullingen of prijswijzigingen? Dan is dit ook mogelijk middels onze importtool! WeFact zal op basis van het productnummer herkennen of dit product al aanwezig is in de administratie. Bestaat een specifiek nummer dan zal deze bijgewerkt worden. Bestaat een nummer nog niet, dan wordt het als nieuw onderdeel toegevoegd.

Tips
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

• Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.