Producten importeren

Binnen WeFact is het eenvoudig mogelijk om een eigen productenbestand te importeren (Excel of CSV). U vindt een importeermogelijkheid onderaan het productenoverzicht.

Bestand importeren

Navigeer in het menu naar de overzichtspagina van het productoverzicht. U kunt zowel importeren in een lege administratie als in een administratie waar al gegevens aanwezig in zijn. Onderaan de pagina vindt u de mogelijkheid om zelf een bestand te uploaden. Vervolgens dient u een aantal stappen te doorlopen zoals het koppelen van kolommen aan de velden van WeFact.

Bekijk de video die u laat zien hoe u het importeerproces doorloopt:

Waar dient mijn bestand aan te voldoen

Het bestand dient voorzien te zijn van kolomnamen (productnaam, prijs etc.). Verder dienen de gegevens per kolom aansluitend op een eigen rij te staan. Hieronder volgt een voorbeeld bestand hoe gegevens zeker geïmporteerd kunnen worden.

Producten

Mogelijk te importeren kolommen:

• Productnummer
    • Productnaam (verplicht)
    • Omschrijving (verplicht)
    • Prijs excl. BTW
    • BTW-percentage

Eventueel: uitgebreide omschrijving. producteenheid, periode en productgroep.

Download: voorbeeld Excel bestand.

Bijwerken van bestaande gegevens

Wilt u bestaande gegevens bijwerken, vanwege bijvoorbeeld aanvullingen of prijswijzigingen? Dan is dit ook mogelijk middels onze importtool! WeFact zal op basis van het productnummer herkennen of deze al aanwezig is in de administratie. Bestaat een specifiek nummer dan zal deze bijgewerkt worden. Bestaat een nummer nog niet, dan wordt het als nieuw onderdeel toegevoegd.