Inkoopfacturen autoriseren inschakelen

Het autoriseren van inkoopfacturen kan een handige optie zijn wanneer meerdere mensen binnen uw organisatie inkoopfacturen verwerken, maar bepaalde personen zoals de directeur eerst een akkoord moeten geven. In plaats van dat de factuur uitgeprint wordt en met pen een akkoord krijgt, kan dit eenvoudiger online in WeFact geregeld worden. Goedkeuren kan in de applicatie of via de mobiele app.
Pas na volledige goedkeuring kan een inkoopfactuur opgenomen worden in een betaalbatch en wordt deze geëxporteerd naar het boekhoudpakket.
U kunt alleen gebruik maken van deze functionaliteit als u meerdere medewerkers in uw administratie heeft toegevoegd. Alleen de eigenaar van een administratie kan deze instelling wijzigen.

Autoriseren inschakelen

U kunt het autoriseren van inkoopfacturen inschakelen door in het menu naar "Instellingen" te gaan en vervolgens naar het onderdeel "Inkoop". Vervolgens kunt u onder het kopje “Autoriseren inkoopfacturen“ uw keuze maken.
Wanneer u het vinkje aanvinkt verschijnen er een aantal extra opties.Autoriseren instellingen

Alleen autoriseren vanaf een bepaald bedrag

Als u alleen inkoopfacturen wilt laten autoriseren vanaf een bepaald bedrag kunt u dit aanvinken, vervolgens zal er een invoerveld verschijnen waarin u een bedrag kunt opgeven. Voorbeeld: als u alleen inkoopfacturen wilt autoriseren welke een hoger bedrag hebben dan € 100,- vult u hier 100 in.

Autorisator(s) kiezen

Ook zal er een dropdown keuze zichtbaar worden waarin u een medewerker als autorisator kunt kiezen. Indien hier niet de gewenste persoon tussen staat dient u deze eerst toe te voegen als medewerker in de administratie.
Als u meerdere medewerkers instelt als autorisators krijgt u ook een extra keuze of minimaal één autorisator moet autoriseren of dat alle autorisators moeten autoriseren.

In gebruik nemen...
Nu u de instellingen heeft doorlopen, kunt u het volgende artikel lezen: Inkoopfacturen goedkeuren of afwijzen.
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.