Hoe kunnen we u helpen?  Inkoopfacturen autoriseren inschakelen

  Het autoriseren van inkoopfacturen kan een handige optie zijn wanneer meerdere mensen binnen uw organisatie inkoopfacturen verwerken, maar bepaalde personen zoals de directeur eerst een akkoord moeten geven. In plaats van dat de factuur uitgeprint wordt en met pen een akkoord krijgt, kan dit eenvoudiger online in WeFact geregeld worden. Goedkeuren kan in de applicatie of via de mobiele app.
  Pas na volledige goedkeuring kan een inkoopfactuur opgenomen worden in een betaalbatch en wordt deze geëxporteerd naar het boekhoudpakket.
  U kunt alleen gebruik maken van deze functionaliteit als u meerdere medewerkers in uw administratie heeft toegevoegd. Alleen de eigenaar van een administratie kan deze instelling wijzigen.

  Autoriseren inschakelen

  U kunt het autoriseren van inkoopfacturen inschakelen door in het menu naar "Instellingen" te gaan en vervolgens naar het onderdeel "Inkoop". Vervolgens kunt u onder het kopje “Autoriseren inkoopfacturen“ uw keuze maken.
  Wanneer u het vinkje aanvinkt verschijnen er een aantal extra opties.Autoriseren instellingen

  Alleen autoriseren vanaf een bepaald bedrag

  Als u alleen inkoopfacturen wilt laten autoriseren vanaf een bepaald bedrag kunt u dit aanvinken, vervolgens zal er een invoerveld verschijnen waarin u een bedrag kunt opgeven. Voorbeeld: als u alleen inkoopfacturen wilt autoriseren welke een hoger bedrag hebben dan € 100,- vult u hier 100 in.

  Autorisator(s) kiezen

  Ook zal er een dropdown keuze zichtbaar worden waarin u een medewerker als autorisator kunt kiezen. Indien hier niet de gewenste persoon tussen staat dient u deze eerst toe te voegen als medewerker in de administratie.
  Als u meerdere medewerkers instelt als autorisators krijgt u ook een extra keuze of minimaal één autorisator moet autoriseren of dat alle autorisators moeten autoriseren.

  In gebruik nemen...
  Nu u de instellingen heeft doorlopen, kunt u het volgende artikel lezen: Inkoopfacturen goedkeuren of afwijzen.