Hoe kunnen we u helpen?  Inkoopfacturen goedkeuren of afwijzen

  Nadat u autoriseren heeft ingesteld (lees hier hoe u dit kunt instellen) in uw WeFact administratie is het voor de autorisator(s) mogelijk om inkoopfacturen goed te keuren of af te wijzen. Het goedkeuren/afkeuren van een inkoopfactuur kan eenvoudig via de mobiele app of via uw computer.

  Hoe werkt het?
  Zodra nieuwe inkoopfacturen verwerkt worden in uw administratie komen deze in een aparte tabel 'Nog te autoriseren' op de inkoopfacturen overzichtspagina. In deze tabel kunt u precies zien wie de inkoopfactuur nog moet(en) autoriseren. Zo lang een inkoopfactuur nog geautoriseerd moet worden is het niet mogelijk om deze te exporteren naar het boekhoudpakket of op te nemen in een betaalbatch.
  Nog te autoriseren inkoopfacturen
  Inkoopfacturen die worden afgewezen zullen ook in een aparte tabel verschijnen met 'Afgewezen'. In deze tabel kunt u tevens de reden voor afwijzen zien door met uw muis over 'afgewezen' te bewegen.
  Afgewezen inkoopfacturen

  Een inkoopfactuur goedkeuren of afwijzen

  Een autorisator kan een inkoopfactuur goedkeuren of afwijzen door een nog te autoriseren inkoopfactuur aan te klikken. Bovenaan zijn er 2 grote actieknoppen "Goedkeuren" en "Afwijzen". In geval van afwijzen dient u verplicht een reden op te geven.
  Tip: autoriseer (sneller) via de mobiele app van WeFact.Een inkoopfactuur goedkeuren of afwijzen