Banktransacties matchen

De bank gekoppeld hebben in WeFact biedt veel voordelen. Banktransacties worden dagelijks opgehaald bij de bank en WeFact probeert automatisch de bijbehorende factuur, inkoopfactuur of incassobatch erbij te matchen. U controleert de matches en verwerkt ze allemaal met een paar klikken. Transacties waar we geen match bij gevonden hebben dient u één voor één langs te gaan, WeFact zal met logische suggesties komen die mogelijk horen bij de transactie en u met één klik kan koppelen.
 

Overzicht (niet) gematchte transacties

Klik in het menu op "Bank". U komt op de transactie overzicht pagina waar u 2 tabbladen ziet: "Geen match gevonden" en "Match gevonden".

Banktransactie overzicht

We beginnen met de matches gevonden, en daarna verwerken we de transacties waarvoor geen match is gevonden.

Match gevonden

Dit tabblad laat een overzicht zien van de matches, waarbij links de transacties zichtbaar zijn en rechts de bijbehorende match. Controleer de matches stuk voor stuk.

Matches gevonden voor banktransacties

Indien een match onjuist is, klikt u op het link-icoontje tussen de transactie en de match. Hiermee ontkoppelt u de match en zal de transactie zichtbaar worden onder het tabblad "Geen match gevonden" om handmatig te verwerken.

Transactie match ontkoppelen

Geen match gevonden

Dit tabblad toont alle transacties waarbij WeFact niet met 99% zekerheid een match voor heeft gevonden. Klik op de blauwe knop "Handmatig transacties verwerken". U komt nu in een verwerk-flow waarbij u één voor één de transacties af gaat. WeFact heeft hier weliswaar geen match voor gevonden, maar zal u helpen bij het handmatig verwerken door met suggesties te komen voor een potentiele match.

Een privé uitgave, betaling aan de Belastingdienst etc. die u niet kan matchen aan een (inkoop)factuur, klik dan op 'Negeren'. De transactie verdwijnt naar het archief.
Banktransactie handmatig verwerken
 

Archief: alle verwerkte banktransacties

Alle verwerkte banktransacties worden opgeslagen in het archief. Ga in het menu onder "Bank" naar het submenu "Archief". U kunt op deze pagina bladeren, maar ook eenvoudig zoeken/filteren om een bepaalde transactie terug te vinden. Bij de transactie ziet u direct of en aan welke (inkoop)factuur deze gekoppeld is.
 
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.