Meerdere WeFact administraties met een bankkoppeling

Dit artikel is niet van toepassing wanneer u maar 1 WeFact administratie heeft.
Heeft u meerdere WeFact administraties en wilt u in iedere administratie een bankkoppeling? Dit is mogelijk. U dient er op te letten dat u per bankkoppeling een eigen bankpas/-account gebruikt waarmee u nog niet eerder een bankkoppeling heeft gelegd met een WeFact administratie.

Bij het maken van de bankkoppeling wordt u naar uw bank gestuurd. Hier wordt u gevraagd om te autoriseren. Bij de ene bank doet u dit met een bankpas + random reader, een andere bank met een gebruikersnaam plus wachtwoord en soms via de mobiele app. Ongeacht welke methode geldt voor uw bank, u gebruikt altijd 1 login per bankkoppeling. In dit helpartikel noemen we dit "1 bankpas/-account".
 

1 bankpas/-account = 1 bankkoppeling

De meeste banken ondersteunen niet meerdere bankkoppelingen met 1 bankpas/-account. Daarom geldt de vuistregel: gebuik één bankpas/-account voor het koppelen van 1 IBAN.

Gebruikt u wel maar 1 bankpas/-account voor het koppelen van meerdere bankrekeningen, dan zullen eerder gemaakte bankkoppelingen niet meer werken.

Voorbeeld Holding en Werkmaatschappij
Uw bankpas/-account van de Holding zal u in staat stellen om beide rekeningen te koppelen. Deze kunt u dus niet gebruiken voor beide bankkoppelingen. Gebruik de bankpas/-account van de Holding voor de bankkoppeling van de IBAN van uw Holding, gebruik de bankpas/-account van de werkmaatschappij voor de bankkoppeling van de IBAN van uw werkmaatschappij.

 

Meerdere organisaties binnen 1 Ponto account

U kunt kiezen om aparte Ponto accounts aan te maken per bedrijf. Ons advies is echter te werken met 1 Ponto account, zodat u ook maar 1 gebruikersnaam en wachtwoord hoeft te onthouden. Binnen 1 Ponto account kunt u namelijk meerdere organisaties aanmaken. Voor ieder bedrijf doet u dat. In het voorbeeld van de Holding en Werkmaatschappij heeft u dus 2 organisaties binnen uw Ponto account. Als u inlogt in uw Ponto account ziet u linksbovenin de optie om te switchen tussen organisaties en een nieuwe organisatie aan te maken:
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.