WeFact HelpWeFact Help > Instellingen

Verbeteren van de afzenderkwaliteit van e-mails (SPF en DKIM)
E-mails die door WeFact worden verstuurd, worden altijd uit uw naam en uw e-mailadres verstuurd. Om SPAM en fraude e-mails te weren controleren ontvangende mailservers (kortom, uw klanten) of de afkomst van de e-mail betrouwbaar is. Dit is cruciaal om te voorkomen dat iemand zich ongewenst voor kan doen als een willekeurig bedrijf/persoon (ook wel phishing genaamd). Daarom ondertekent WeFact uw e-mails zodat de ontvangende mailserver kan valideren en niet als SPAM ziet.

In principe is er geen actie nodig, maar een gevalideerde afzender wordt aanbevolen.


Twee verschillende verzendmethodes
WeFact kent 2 afzender methodes, in beide gevallen worden e-mails uit uw naam verstuurd:
  1. Standaard WeFact methode
    Kies voor deze optie om uit uw eigen naam te e-mailen, zonder technische aanpassingen. Sommige e-mail programma's, voor zover bij ons bekend alleen Gmail, tonen 'via mijnwefact.nl' als tekst achter uw naam.
     
  2. Afzender valideren
    E-mails worden niet door ons gevalideerd, maar volledig op uw naam. Hiervoor is een technische aanpassing noodzakelijk, waarvoor u uw hostingbedrijf of ICT partij moet vragen een zogenoemd SPF record en DKIM record in te stellen. Op de instellingen pagina "E-mail instellingen" kunt u een bestand met instructies downloaden die u kunt doorsturen.


Valideren van uw e-mailadres   (vraag uw hostingbedrijf of ICT partij)
Het controleren of een mailserver e-mails mag versturen vanuit een e-mailadres gebeurt volgens een zogenaamd SPF record en een DKIM record. Hiermee geeft u als het ware toestemming dat de WeFact mailservers vanuit uw e-mailadres e-mails mogen versturen.

Ga in het menu naar "Instellingen" en kies voor het onderdeel "SPF & DKIM". Hier kunt u kiezen om uw domeinnaam te valideren. Vervolgens kunt u een document downloaden met persoonlijke instructies. Stuur deze naar uw hostingpartij of ICT partij om voor u uw SPF record en DKIM record in te stellen.Is het niet duidelijk of heeft u vragen hierover, dan beantwoorden wij die graag voor u. U kunt ons per e-mail bereiken op helpdesk@wefact.nl of telefonisch 085 - 732 57 00.

Vul onderstaand formulier in:


Versturen