WeFact HelpWeFact Help > Instellingen

Verbeteren van de afzenderkwaliteit van e-mails
E-mails die door WeFact worden verstuurd, worden altijd uit uw naam en uw e-mailadres verstuurd. Om SPAM en fraude e-mails te weren controleren ontvangende mailservers (kortom, uw klanten) of de afkomst van de e-mail betrouwbaar is. Dit is cruciaal om te voorkomen dat iemand zich ongewenst voor kan doen als een willekeurig bedrijf/persoon (ook wel phishing genaamd). Daarom ondertekent WeFact uw e-mails zodat de ontvangende mailserver kan valideren en niet als SPAM ziet.

In principe is er geen actie nodig, maar een gevalideerde afzender wordt aanbevolen.


Twee verschillende verzendmethodes
WeFact Standard kent 2 afzender methodes, in beide gevallen worden e-mails uit uw naam verstuurd:
  1. Standaard WeFact methode
    Kies voor deze optie om uit uw eigen naam te e-mailen, zonder technische aanpassingen. Sommige e-mail programma's, voor zover bij ons bekend alleen Gmail, tonen 'via mijnwefact.nl' als tekst achter uw naam.
     
  2. Afzender valideren
    E-mails worden niet door ons gevalideerd, maar volledig op uw naam. Hiervoor is een technische aanpassing noodzakelijk, waarvoor u uw hostingbedrijf of ICT partij moet vragen een zogenoemd SPF record en DKIM record in te stellen. Op de instellingen pagina "E-mail instellingen" kunt u een bestand met instructies downloaden die u kunt doorsturen.


Valideren van uw e-mailadres   (vraag uw hostingbedrijf of ICT partij)
Het controleren of een mailserver e-mails mag versturen vanuit een e-mailadres gebeurt volgens een zogenaamd SPF record en een DKIM record. Hiermee geeft u als het ware toestemming dat de WeFact mailservers vanuit uw e-mailadres e-mails mogen versturen.

Ga in het menu naar "Instellingen" en kies voor het tabblad "E-mail instellingen". Hier kunt u kiezen om uw domeinnaam te valideren. Vervolgens kunt u een document downloaden met persoonlijke instructies. Stuur deze naar uw hostingpartij of ICT partij om voor u uw SPF record en DKIM record in te stellen.Is het niet duidelijk of heeft u vragen hierover, dan beantwoorden wij die graag voor u. U kunt ons per e-mail bereiken op helpdesk@wefact.nl of telefonisch 085 - 732 57 00.

Vul onderstaand formulier in:


Versturen