Updaten naar versie 4: hoe activeer ik het nieuwe klantenpaneel?
Zodra u geupdate heeft naar versie 4 kunt u het nieuwe klantenpaneel activeren door in uw backoffice in het menu te gaan naar "Instellingen" > "Klantenpaneel". Hier zal een melding verschijnen om het nieuwe klantenpaneel te activeren.

Melding dat uw database verbinding niet is geconfigureerd
U bent waarschijnlijk de stap in het update-proces vergeten om de "/Pro/connect.php" te kopieren naar de nieuwe map "/klantenpaneel/".

Oude en nieuwe klantenpaneel naast elkaar gebruiken
U kunt het oude en nieuwe klantenpaneel tegelijkertijd draaien. Uw klanten blijven gebruik maken van het oude klantenpaneel op de bij hun bekende URL. Ondertussen kunt u inloggen in het nieuwe klantenpaneel.

Over op het nieuwe paneel, deactiveer het oude klantenpaneel
Wilt u definitief overstappen op het nieuwe klantenpaneel, dan dient u het oude klantenpaneel te deactiveren. Ga in uw backoffice in het menu naar "Instellingen" > "Klantenpaneel", bovenaan zal een melding verschijnen waarmee u het oude klantenpaneel kunt deactiveren. Klanten die naar de URL gaan van het oude klantenpaneel zullen automatisch worden doorverwezen naar de URL van het nieuwe klantenpaneel.

Klantprofielen in het nieuwe klantenpaneel
Een klantprofiel omvat de rechten en acties die een klant heeft in het klantenpaneel. Er is één standaard klantprofiel die bij iedere debiteur staat ingesteld. U kunt zelf meerdere klantprofielen aanmaken en per debiteur zo'n ander klantprofiel selecteren. Hierdoor kunt u per klant verschillende rechten en acties beschikbaar stellen. Meer over de klantprofielen leest u hier.

Eigen aanpassingen aan het klantenpaneel
In de map '/klantenpaneel' vindt u de mappen 'core' en 'custom'. De map 'custom' is bedoeld voor uw eigen aanpassingen. Deze aanpak maakt het nieuwe klantenpaneel update vriendelijk, ongeacht je eigen aanpassingen. Klik hier voor documentatie hoe u uw aanpassingen dient te realiseren.