Nieuwe WeFact mobiele app beschikbaar!

Zoals jullie misschien weten, zijn we de laatste tijd druk bezig geweest met het ontwikkelen van een geheel vernieuwde WeFact app. We zijn dan ook trots om te vertellen dat deze vanaf nu voor iedereen beschikbaar is!

Nieuwe mobiele app voor iOS en Android
In de WeFact app vind je alle functies die je gewend bent in de oude mobiele app en meer handigheden! Je kunt gemakkelijk debiteuren, crediteuren, producten, offertes, facturen, inkoopfacturen en abonnementen aanmaken en beheren. Ook heb je direct overzicht over welke taken nog open staan.

Altijd en overal jouw administratie
De mobiele app zorgt ervoor dat je altijd en overal jouw gehele administratie bij de hand hebt. Zo heb je overal inzicht in jouw openstaande facturen en kun je hiervoor eenvoudig herinneringen of aanmaningen versturen. Ook heb je altijd je klantgegevens bij de hand en kun je gemakkelijk nieuwe offertes of facturen maken. Met de app is het ook mogelijk om een foto te maken van een bonnetje, zodat je deze als inkoopfactuur kunt toevoegen. Nooit meer verloren bonnetjes dus! Door de mobiele app ben jij nog sneller klaar met je administratie.

Meer functionaliteiten volgen
Deze nieuwe mobiele app stelt ons in staat om beter door te ontwikkelen aan nieuwe functionaliteiten. We geloven namelijk dat voor iedere ondernemer de mobiele app een fantastische aanvulling is voor kleine acties, snel inzicht of een bonnetje te fotograferen.

Zijn er zaken die je mist of beter kunnen, dan horen we die graag per e-mail op helpdesk@wefact.nl.

WeFact update: verbeteringen inkoopherkenning en bevestiging sturen geaccepteerde offerte

Zojuist is er een nieuwe update uitgebracht voor WeFact. Hierin zijn een aantal mooie verbeteringen meegenomen voor de inkoop en offertes. Lees snel verder voor meer informatie!

Verbeteringen inkoop

In deze update zijn een hoop verbeteringen doorgevoerd in het herkennen van geüploade inkoopfacturen.

Nerd-alert, hier alle details!

  • Factuurnummers worden slimmer herkend
  • Verschillende datumformats worden beter ondersteund
  • Betere herkenning van Nederlandse en Europese crediteuren, met bijbehorende adresgegevens
  • Betere herkenning van KvK-nummers en btw-nummers
  • Herkenning van Europese btw-nummers

Naast deze verbeteringen in de herkenning is het nu ook mogelijk om een extra bijlage toe te voegen aan een inkoopfactuur. Deze mogelijkheid vind je bij de inkoopfactuur onder het tweede tabje “Bijlage”.

Bevestiging van een geaccepteerde offerte versturen

Wanneer een klant een offerte uit WeFact online accepteert, kan hij deze altijd downloaden samen met de bevestiging van het accepteren. Meerdere WeFact-gebruikers hadden de wens om nog een extra e-mail bevestiging van de acceptatie naar de klant te kunnen versturen. Zo kan de klant de acceptatie altijd terugvinden in zijn of haar eigen mailbox. We hebben dit nu mogelijk gemaakt! Lees hier hoe je de bevestigingsmail kunt versturen.

Naast de bovengenoemde verbeteringen zijn er nog een aantal andere ontwikkelingen doorgevoerd. Zoals bijvoorbeeld het kunnen hernoemen van een huisstijlnaam, het tonen van de adresgegevens van een debiteur bij uitgebreid zoeken en het tippen om een online betaallink mee te sturen met je facturen wanneer je dit nog niet hebt ingesteld.


Heb je nog vragen over bovenstaande of ideeën om WeFact naar een hoger niveau te tillen? Dan horen wij graag van je! We zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar op werkdagen.

Kwartaalupdate Q3: automatisch verwerken van matches, nieuwe factuur bekijkpagina en meer

Het is alweer oktober en dat betekent dat we graag onze ontwikkelingen van kwartaal 3 met je delen! Lees daarom snel verder. 

Bank: automatisch verwerken van matches

Dit kwartaal hebben we het door middel van een instelling mogelijk gemaakt om transacties waarvoor een match is gevonden automatisch te kunnen verwerken. Een handmatige actie is dus niet meer nodig! Alle transacties met een match worden meteen verwerkt en doorgezet naar het archief, wanneer je deze instelling hebt ingeschakeld.

Bank: alleen inkomende of uitgaande transacties

Het is nu ook mogelijk om alleen inkomende of uitgaande transacties te tonen in WeFact. Gebruik jij alleen de verkoopkant in WeFact of juist alleen de inkoopkant? Dan is dit interessant voor jou! Dit scheelt je namelijk een heleboel werk wanneer je veel transacties (alle inkomende of uitgaande) “negeert”. 

Kies je voor “Inkoop: verwerk enkel uitgaande transacties en negeer inkomende”, dan zul je alleen afschrijvingen hoeven te verwerken. Wel zijn de inkomende transacties terug te vinden in het transactie archief. Zodat je deze nog kunt verwerken, mocht dit toch nodig zijn. 

Heb jij nog geen bankkoppeling? Kijk dan hier voor meer informatie. 

Nieuwe factuur bekijkpagina

Vorig kwartaal hebben we de factuur aanmaak- en bewerkpagina al vernieuwd. Dit kwartaal hebben we ook de factuur bekijkpagina vernieuwd, zodat alle factuurpagina’s dezelfde uitstraling en functionaliteiten hebben als bij de offertes. Denk hierbij aan een notitieregel toevoegen, een regel tussen 2 bestaande factuurregels toevoegen en een betere datumkiezer. 

Ook kun je op de bekijkpagina met 1 klik direct het voorbeeld PDF bekijken. Zo kun je eenvoudig zien hoe de factuur er uitziet, voordat je op de actieknop voor het versturen van de factuur klikt. 

Inkoop: bijlagen splitsen naar nieuwe inkoopfacturen

In de inkoop hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is het mogelijk om 1 email die meerdere inkoopfacturen bevat te splitsen naar losse inkoopfacturen. Wanneer je een inkoopfactuur bekijkt met meerder bijlagen, zie je een linkje om de bijlages te splitsen. Je geeft gemakkelijk aan welke bijlages je daadwerkelijk wilt splitsen.

Coming up: verbeteringen inkoop en WeFact app

We zijn bezig met nog meer verbeteringen in de inkoop, zoals op het gebied van herkenning. Ook zijn we nog steeds hard bezig met het realiseren van een compleet nieuwe app voor iOS en Android

We houden jullie op de hoogte! 

WeFact update: verbeteringen in de bank en de inkoop

Zojuist is er een nieuwe update uitgebracht voor WeFact. Hierin zijn een aantal mooie verbeteringen meegenomen voor de bank en de inkoop. Lees verder om meer te weten over deze update.

Verbeteringen bank

We zijn druk bezig geweest om de bank verder te ontwikkelen. Vanaf nu is het mogelijk om transacties waarvoor een match is gevonden automatisch te verwerken en is het mogelijk om alleen inkomende of uitgaande transacties te tonen in WeFact. We vertellen je er graag meer over.

Automatisch verwerken van transacties waarvoor een match is gevonden

Via “Instellingen Bank” is er een nieuwe instelling beschikbaar. Deze maakt het mogelijk dat transacties waarvoor een match is gevonden, automatisch verwerkt kunnen worden. Een handmatige actie is dus niet meer nodig! Alle transacties met een match worden meteen verwerkt en doorgezet naar het archief.

Alleen inkomende of uitgaande transacties zichtbaar

Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om alleen inkomende of uitgaande transacties zichtbaar te maken in WeFact. Gebruik jij alleen de verkoopkant in WeFact of juist alleen de inkoopkant? Dan is dit interessant voor jou! Dit scheelt je namelijk een heleboel werk wanneer je nu veel transacties (alle inkomende of uitgaande) “negeert”. Ook deze instelling kun je vinden via “Instellingen Bank”.

Kies je alleen voor “Inkoop: verwerk enkel uitgaande transacties en negeer inkomende”, dan zullen alleen de uitgaande transacties getoond worden in het transactie overzicht. Wel zijn de inkomende transacties terug te vinden in het transactie archief. Zo kun je deze transacties eventueel toch verwerken, mocht dit nodig zijn.

Verbeteringen in de inkoop

In deze update zitten ook een aantal verbeteringen in de inkoop. Zo is het makkelijker om een betaling in een betaalbatch voor een inkoopfactuur te annuleren. Je kunt dit nu namelijk ook op de bekijkpagina van de inkoopfactuur doen. Ook zijn er een aantal verbeteringen op de achtergrond uitgevoerd.

We zijn druk bezig met verdere verbeteringen in de inkoop op het gebied van herkenning. Hierover houden we jullie op de hoogte!

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteiten of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.

WeFact update: bijlagen splitsen naar nieuwe inkoopfacturen

In deze update hebben we een functionaliteit toegevoegd waarmee je 1 e-mail die meerdere inkoopfacturen bevat kan splitsen naar losse inkoopfacturen. Standaard is 1 e-mail voor WeFact namelijk 1 inkoopfactuur. Bevat 1 e-mail nu meerdere inkoopfacturen, dan kun je deze eenvoudig splitsen.

Verwerk je een nieuwe inkoopfactuur, dan zal je de volgende tekst met link bovenaan zien:

Wanneer je op deze link klikt zal er een venster verschijnen waarin je aan kunt geven welke bijlagen je af wilt splitsen naar aparte inkoopfacturen. Na het bevestigen kom je op het inkoop overzicht terecht, waar de nieuwe inkoopfacturen te zien zijn. Voor deze nieuwe inkoopfacturen zullen we uiteraard proberen de factuur/bonnetjes kenmerken te herkennen.

Nieuw uiterlijk factuur pagina’s

Daarnaast zijn we de afgelopen weken ook aan het testen met het nieuwe uiterlijk van de factuur pagina’s. Zo hebben we in de laatste update de bekijkpagina vernieuwd met daarin een paar mooie nieuwe functionaliteiten. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om met 1 muisklik de PDF van de factuur te bekijken. Binnenkort zal dit nieuwe uiterlijk standaard voor iedereen actief zijn.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteiten of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.

WeFact update: nieuwe factuur bekijkpagina

Zojuist is er een nieuwe update uitgebracht voor WeFact waarin de eerder aangekondigde factuur bekijkpagina een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Je kunt zelf al omschakelen naar de nieuwe pagina, door bij het bekijken/aanmaken van een factuur de aankondiging melding aan te klikken. Binnenkort wordt het nieuwe uiterlijk voor iedereen actief. Lees verder om meer te lezen over de update.

Nieuw uiterlijk factuur bekijkpagina

Begin juli hebben we de toevoeg- en bewerkpagina voor facturen voorzien van een nieuw uiterlijk. In deze update is ook de bekijkpagina voorzien van het nieuwe uiterlijk. Hiermee hebben alle factuurpagina’s een update gekregen.

De overstap naar het nieuwe uiterlijk passen we gefaseerd toe. Je kunt echter al de overstap zelf maken door op de factuur bekijk of aanmaakpagina de melding aan te klikken om over te schakelen naar het nieuwe uiterlijk.

Voorbeeld PDF bekijken

Op de bekijkpagina kun je met 1 klik direct de voorbeeld PDF bekijken. Zo kun je eenvoudig zien hoe de PDF er uit gaat zien voordat je op de actieknop voor het versturen van de factuur klikt.

iDEAL aanbieden? Starten met Mollie versimpelt

De afgelopen maanden hebben we ook gewerkt aan het verder verbeteren van de integratie met Mollie, onze partner waarmee het aanbieden van online betalingen voor jou mogelijk is zoals iDEAL, creditcard, Bancontact of Apple Pay. Kunnen je klanten facturen nog niet online betalen, kijk dan eens naar het gebruik van Mollie. Het aanbieden van een online betaallink verkort aanzienlijk het betaalgedrag! Bij een herinnering wordt zelfs 30% op de dag zelf betaalt. Meer over het aanbieden van Mollie bekijk je hier in de help: iDEAL aanbieden aan klanten.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteiten of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.

WeFact update: nieuwe factuur aanmaak- en bewerkpagina

Zojuist is er een nieuwe update uitgebracht voor WeFact. De factuur aanmaak- en bewerkpagina zijn vernieuwd. We rollen deze nieuwe pagina langzaam uit, maar je kunt zelf omschakelen naar de nieuwe pagina. We vertellen je er graag meer over!

Nieuwe factuur aanmaak- en bewerkpagina

We hebben hard gewerkt aan het vernieuwen van de factuur aanmaak- en bewerkpagina. Zoals je misschien al weet, hebben we dit een tijd terug ook gedaan voor de offertes. Vanaf nu hebben deze pagina’s dezelfde uitstraling en functionaliteiten, zoals een notitieregel toe te voegen, een regel tussen 2 bestaande factuurregels toe voegen, betere datumkiezer en is het duidelijk hoe je de debiteurgegevens van de debiteur of enkel deze specifieke factuur wijzigt.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe factuur aanmaakpagina? Klik dan vanaf de factuur aanmaakpagina op de melding om alvast over te schakelen naar de nieuwe factuurpagina.

Wanneer je hierop klikt, wordt de nieuwe factuur aanmaakpagina geactiveerd voor iedereen die toegang heeft tot de administratie. Hierna krijg je een korte rondleiding, waarin we een aantal veranderingen uitlichten. Deze rondleiding kun je altijd opnieuw starten.  

WeFact rondleiding factuurpagina

Binnenkort: nieuwe factuur bekijkpagina

Ondertussen werken we hard door aan het vernieuwen van de factuur bekijkpagina. Deze zal ook net als de offerte bekijkpagina gaan beschikken over een nieuw uiterlijk met mogelijkheid om direct de voorbeeld PDF te bekijken in WeFact zelf.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteiten of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.

Kwartaalupdate Q2: Nieuwe factuur aanmaakpagina en meer

We nemen je graag mee in de ontwikkelingen binnen WeFact van het afgelopen kwartaal. Waar zijn we de afgelopen maanden mee bezig geweest en wat hebben we ontwikkeld?

Nieuwe factuur aanmaak- en bewerkpagina

We hebben hard gewerkt aan het vernieuwen van de factuur aanmaak- en bewerkpagina. Zoals je misschien al weet hebben we dit een tijd terug ook gedaan voor de offertes. Vanaf nu hebben deze pagina’s dezelfde uitstaling en functionaliteiten. Het is vanaf nu mogelijk om bij het maken van een factuur een notitieregel toe te voegen en een regel tussen andere regels toe te voegen. Daarnaast is de datumkiezer vernieuwd en kunnen de debiteurgegevens voor zowel de debiteur als enkel de factuur gewijzigd worden.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe factuur aanmaakpagina? Switch dan naar het nieuwe uiterlijk bovenin de factuur aanmaakpagina.

Wanneer je dit gedaan hebt, wordt de nieuwe factuur aanmaakpagina geactiveerd voor iedereen die toegang heeft tot de administratie. Hierna krijg je een korte rondleiding, waarin we de belangrijkste wijzigingen uitlichten. Deze rondleiding kun je altijd opnieuw starten.

Inzien van WeFact facturen

Vanaf nu is het mogelijk om in jouw administratie de facturen in te zien en te betalen die je van ons hebt ontvangen. Je vindt deze in het administratie overzicht bij het menu-onderdeel “WeFact facturen”.

iDEAL aanbieder: Mollie

We werken al 15 jaar samen met Mollie om ervoor te zorgen dat jouw facturen zo snel mogelijk betaald worden. Door de koppeling met Mollie is het namelijk mogelijk om jouw klant een betaallink toe te sturen. Zo kan de klant bijvoorbeeld gemakkelijk via iDEAL betalen.

Heb jij nog geen koppeling met Mollie en ben je benieuwd wat deze koppeling voor jou kan betekenen? Bekijk dan snel onze webinar: Stuur een betaallink mee met je facturen

Nieuwe mobiele app

Zoals we vorige kwartaalupdate al aangaven, zijn we bezig met het realiseren van een compleet nieuwe app voor iOS app en Android app. We verwachten deze begin Q3 beschikbaar te stellen.

Accountancy Expo 2022

Na twee jaar stonden een aantal collega’s van WeFact weer op de Accountancy Expo. Leuk om bekende én nieuwe accountants te ontmoeten!

Ook in kwartaal 3 zullen we weer werken aan nieuwe ontwikkelingen. Zo krijgt de factuur bekijkpagina het nieuwe uiterlijk zoals bij de offerte bekijkpagina, waardoor je direct de PDF weergave kunt bekijken. Maar dat is niet alles, we houden jullie op de hoogte!

WeFact facturen inzien voor je eigen administratie

Vanaf nu is het mogelijk om alle facturen die je van ons ontvangen hebt in te zien en online te betalen. Rechts bovenin kun je met je muis over je bedrijfsnaam gaan en kiezen voor het administratie overzicht. In het administratie overzicht vindt je in het menu-onderdeel “WeFact facturen”.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteiten of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.

Kwartaalupdate Q1 2022: bankkoppeling en meer

Het eerste kwartaal van 2022 hebben we ons voornamelijk bezig gehouden met het verder ontwikkelen van de bank. Graag nemen we jou mee in deze ontwikkelingen en vertellen we je wat er op de planning staat! 

WeFact Bank

Vorig jaar hebben we een nieuwe bankkoppeling gelanceerd, waardoor banktransacties automatisch door WeFact worden opgehaald. De bankkoppeling helpt om je administratie nóg actueler te houden. Lees hier hoe je de bankkoppeling legt.

Om het nog gemakkelijker te maken om de banktransacties te verwerken, hebben we de bankkoppeling verder ontwikkeld. Hierbij hebben we ook de herkenning van transacties sterk verbeterd. WeFact weet nu nog beter welke transactie bij welke factuur, inkoopfactuur of incassobatch hoort.

Wanneer je in het menu naar “Bank” gaat, kom je op het transactieoverzicht. Hier zijn nu 2 tabbladen zichtbaar: “Geen match gevonden” en “Match gevonden”.

Transactieoverzicht bank

Transacties waar WeFact een match voor heeft gevonden, kun je controleren en vervolgens met één klik koppelen om te verwerken. De transacties waar WeFact geen match voor heeft gevonden, dien je één voor één langs te gaan. Voor deze transacties zal WeFact indien mogelijk wel suggesties laten zien. Deze kan je vervolgens koppelen en de transactie verwerken. 

Meer weten over de bankkoppeling: Klik hier

Let op: beschik je al over een bankkoppeling via het boekhoudpakket van jouw boekhouder/accountant, dan raden wij aan eerst overleg te hebben met hem/haar om te kijken of de bankkoppeling past in jullie samenwerking.

Mobiele app

Gebruik jij onze mobiele app al? We zijn druk bezig met het realiseren van een compleet nieuwe app voor iOS en Android! We verwachten deze laat Q2, begin Q3 beschikbaar te maken.

Mobiele app

iDEAL aanbieder: Mollie

Wist jij al dat je jouw klant gemakkelijk via iDEAL kan laten betalen? Dit kan namelijk door een koppeling te leggen met Mollie. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

We werken al jaren samen met Mollie en hebben hier binnenkort leuk nieuws over. Hou ons dus in de gaten!

Ook in kwartaal 2 werken we weer aan nieuwe ontwikkelingen, we informeren jullie de volgende keer weer!

Tip een ander over WeFact en verdien € 25,-