WeFact behaalt ISO 27001 certificering

We zijn verheugd aan te kondigen dat WeFact sinds 28 juni 2024 officieel ISO 27001 gecertificeerd is! Deze prestatie onderstreept ons voortdurend streven naar kwaliteit en het waarborgen van de hoogste normen op het gebied van informatiebeveiliging en gegevensbescherming voor onze klanten.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging, opgesteld door de International Organization for Standardization (ISO). De norm biedt een kader voor het opzetten, implementeren, beheren en continu verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). Het doel van ISO 27001 is om bedrijven te helpen bij het beveiligen van hun informatie.

Waarom is dit belangrijk?

In de huidige digitale wereld is bescherming van informatie van een organisatie erg belangrijk. Denk hierbij aan het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak. Door te voldoen aan de ISO 27001 norm, laat WeFact zien dat we proactief maatregelen nemen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van klantgegevens te waarborgen.

Wat betekent dit voor onze klanten?

Voor onze klanten betekent het kiezen voor WeFact dat ze kunnen vertrouwen op goede veiligheid en betrouwbaarheid van de diensten. De gevoelige informatie van onze klanten is in goede handen, doordat WeFact voldoet aan de hoogste normen op het gebied van informatiebeveiliging.

De ISO 27001 certificering is een belangrijke mijlpaal voor WeFact en een bewijs van ons commitment aan informatiebeveiliging. We handhaven deze hoge standaard en werken voortdurend aan nieuwe verbeteringen.

WeFact update: nieuw online betaalscherm

Er is zojuist een nieuwe update uitgebracht voor WeFact. In deze update hebben we het online betaalscherm een update gegeven!

Wat is er verbeterd

Maak je in WeFact gebruik van de online betaallink? Dan kunnen jouw klanten eenvoudig betalen. Na de vernieuwing van de offerte online accepteer pagina, hebben we nu ook het online betaalscherm vernieuwd. Hierdoor kan jouw klant de originele factuur zien naast de betaalgegevens. Zo is het nog duidelijker waarvoor de klant betaalt.

Als de originele factuur nog niet zichtbaar is op jouw online betaalscherm, dan kun je dit inschakelen bij de instellingen. Ga hiervoor naar “Instellingen” -> “Betaalmogelijkheden” -> “Online betalen via Mollie” -> “Online betaalscherm voorkeuren”.

Ook is de mobiele gebruikerservaring flink verbeterd. Tegenwoordig vinden veel betalingen plaats via een mobiel scherm, we vinden het daarom belangrijk dat betalingen zo simpel mogelijk zijn voor klanten van WeFact-gebruikers.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteit of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.

Kwartaalupdate Q2: Facturen direct zichtbaar in Twinfield, veiliger inloggen en meer

We hebben weer veel ontwikkeld dit kwartaal en vertellen je hier graag meer over!

Bekijk WeFact facturen direct in Twinfield

Dankzij de mooie samenwerking met Twinfield kun je WeFact verkoop- en inkoopfacturen nu rechtstreeks in Twinfield bekijken. In plaats van enkel een link naar WeFact, kun je nu de originele factuur of inkoopfactuur direct naast de boeking in Twinfield bekijken. Om gebruik te maken van deze functie moet de documentlink met vrije tekstveld 3 zijn ingesteld in Twinfield. 

Veiliger inloggen met twee-staps authenticatie

De veiligheid en beveiliging van je administratie is cruciaal. Dit begint met het kiezen van een sterk wachtwoord en iedere medewerker (gratis) te voorzien van een eigen inlog. Naast een sterk wachtwoord en individuele inloggegevens is ook twee-staps authenticatie belangrijk. Dit houdt in dat er naast de gebruikersnaam en wachtwoord een tijdelijke geldige code ingevuld moet worden. Deze code ontvang je per e-mail. WeFact onthoudt jouw apparaat waardoor je niet bij elke inlogpoging opnieuw hoeft in te loggen!

Ook is het vanaf nu mogelijk om in de administratie te zien met welke apparaten en browsers je bent ingelogd en kun je apparaten vergeten. Als je dit doet, moet er bij de volgende inlogpoging opnieuw een toegangscode worden ingevuld.

Maak je gebruik van een authenticator app? Dan heb je nu de mogelijkheid om de browser 14 dagen te onthouden. Zo hoef je niet meer bij elke inlogpoging de toegangscode in te vullen.

WeFact België

WeFact breidt uit naar België! Met de nieuwe ontwikkelingen die we hebben gedaan is WeFact volledig geschikt voor Belgische ondernemers. Zo hebben we het Belgisch BTW overzicht geïmplementeerd, met aanvullend de BTW listing. Daarnaast hebben we voor Belgische ondernemers een gestructureerde mededeling beschikbaar gemaakt bij zowel verkoop- als inkoopfacturen.

Vernieuwingen taken en interacties

De CRM module in WeFact is dit kwartaal uitgebreid getest met een groep bètagebruikers. Op basis van de feedback van deze groep hebben we verbeteringen doorgevoerd. Hier zijn enkele van de nieuwe en verbeterde functies:

 • Taaktoewijzing met één klik: Wijs taken eenvoudig aan jezelf toe.
 • Verbeterde resultaten: Meest recente facturen, offertes en inkoopfacturen staan nu bovenaan.
 • API-integratie: Taken en interacties zijn nu beschikbaar via de API.
 • Dashboard overzicht: ‘Mijn taken’ zijn nu zichtbaar op het dashboard.
 • Status van taken: Taken kunnen nu de status ‘Te doen’, ‘In uitvoer’ of ‘Voltooid’ krijgen.
 • E-mail notificaties: Ontvang notificaties bij nieuwe of bewerkte taken.
 • Bijlagen toevoegen: Voeg bijlagen toe aan taken en interacties.
 • Extra contact bij interacties: Kies een extra contactpersoon bij interacties.
 • Uitgebreide omschrijvingen: Omschrijvingen kunnen nu tot 1.000 karakters bevatten.
 • Sneller taken aanmaken: Gebruik de ‘Nog een aanmaken’ optie om snel meerdere taken te creëren.

Nieuw online betaalscherm

Na de vernieuwing van de offerte online accepteer pagina, wordt binnenkort ook het online betaalscherm vernieuwd. Hierdoor kan jouw klant de originele factuur zien naast de betaalgegevens. Zo is het nog duidelijker waarvoor de klant betaalt. 

We blijven door ontwikkelen om WeFact beter te maken!

WeFact update: beheer ingelogde apparaten, link facturen-offertes en meer

Er is zojuist een nieuwe update uitgebracht voor WeFact! In deze update hebben we wederom verbeteringen doorgevoerd in het inloggen, is er vanaf nu een link tussen facturen en offertes en hebben we andere verbeteringen gedaan.

Beheer ingelogde apparaten

Omdat we het belangrijk vinden dat je administratie zo veilig mogelijk is, kun je vanaf nu zien met welke apparaten en browsers je bent ingelogd in je WeFact account. Dit zorgt voor extra veiligheid en inzicht. Daarnaast hebben we meteen een functie toegevoegd waarmee je apparaten kunt vergeten. Als je dit doet, moet er bij de volgende inlogpoging opnieuw een authenticatiecode worden ingevuld.

2FA met authenticator app

Bij het inloggen met een 2FA-code uit een authenticator app moest je voorheen bij elke inlogpoging een code invoeren. Vanaf deze versie is het mogelijk om de browser 14 dagen te onthouden. Na deze periode moet er opnieuw een authenticatiecode worden ingevuld bij het inloggen.

Link tussen facturen en offertes

Daarnaast hebben we het in deze update zichtbaar gemaakt wanneer een factuur afkomstig is vanuit een offerte. Indien een factuur gemaakt is op basis van een offerte, is dit te zien op zowel de factuur- als de offerte pagina met behulp van een klikbare link. Op deze manier kun je snel schakelen tussen de offerte en de factuur.

Bijgewerkte kleuren interface

Als je vanaf deze versie inlogt in je administratie kan het misschien opvallen dat de kleuren in WeFact net iets anders zijn dan voorheen. We hebben de kleuren een update gegeven. Dit geeft WeFact een modernere uitstraling en verbetert het contrast in de interface.

Overige verbeteringen

 • De export naar Excel voor facturen is nu sneller.
 • Kostenplaatsen en projecten worden nu ook meegenomen in de product export naar Excel.
 • In de API zijn nu ook de bijlagen te beheren voor taken en interacties.
 • Accountants omgeving: er zijn nu extra rechten zodat beheerders ook de WeFact facturen in kunnen zien.

WeFact update: CRM verbeteringen en meer

De afgelopen periode hebben we de CRM module in WeFact uitgebreid getest met een groep bètagebruikers. Op basis van de feedback van deze groep hebben we een grote verbeterslag gemaakt. Functionaliteiten die we onder andere hebben toegevoegd en verbeterd zijn:

 1. Taaktoewijzing met één klik: Je kunt nu eenvoudig met één klik een taak aan jezelf toewijzen.
 2. Verbetering resultaten: De volgorde van resultaten bij het koppelen van een taak is aangepast, waardoor de meest recente facturen, offertes en inkoopfacturen nu bovenaan staan.
 3. API-integratie: Taken en interacties zijn nu ook beschikbaar via de API, wat integratie met andere systemen vergemakkelijkt.
 4. Dashboard overzicht: ‘Mijn taken’ zijn nu zichtbaar op het dashboard voor een beter overzicht van openstaande taken.
 5. Status van taken: Taken kunnen nu voorzien worden van een status, namelijk ‘Te doen’, ‘In uitvoer’ en ‘Voltooid’.
 6. E-mail notificaties: Het is nu mogelijk om e-mail notificaties te ontvangen bij nieuwe of bewerkte taken. Dit kan in- of uitgeschakeld worden op de profielpagina.
 7. Bijlagen toevoegen: Bijlagen kunnen nu toegevoegd worden aan taken en interacties. Deze bijlagen tellen mee in de opslagruimte van de administratie.
 8. Extra contact bij interacties: Bij het maken of bewerken van een interactie kan nu een extra contactpersoon gekozen worden.
 9. Uitgebreide omschrijvingen: Het maximum aantal karakters voor een omschrijving van een taak of interactie is verhoogd van 500 naar 1.000.
 10. Sneller taken aanmaken: Er is een ‘Nog een aanmaken’ checkbox toegevoegd aan het takenformulier, waardoor je sneller meerdere taken kunt creëren.

De komende tijd zal de testfase nog even doorlopen.

Verbeterde notificaties bij bankkoppeling

Om te zorgen dat bankkoppelingen optimaal blijven functioneren, hebben we vanaf nu enkele notificatie e-mails toegevoegd om gebruikers beter op de hoogte te houden van eventuele problemen. Vanaf nu ontvangt de eigenaar van de administratie (of het ingestelde e-mailadres bij de dagelijkse notificatie) een e-mail wanneer:

 1. De consent binnenkort verloopt voor een specifieke bankrekening.
 2. Er een connectie fout is opgetreden.

Productvoorraad

Naast de verbeteringen aan de CRM-module, hebben we ook onze nieuwe productvoorraad module beschikbaar gesteld voor de eerste groep bètagebruikers. Ook hiervan hebben we de eerste feedback ontvangen. Met deze functie wordt er voorraad gereserveerd of afgeboekt via offertes en facturen. Zo heb je altijd actueel inzicht in de voorraad van jouw producten!

Wil jij je aanmelden voor de eerstvolgende testgroep? Meld je dan hier aan!

Na de testfase kan de extra module productvoorraad voor € 15,- excl. btw per maand worden afgenomen.

Bekijk WeFact facturen direct in Twinfield

Goed nieuws voor alle Twinfield-gebruikers! Dankzij de mooie samenwerking tussen Twinfield en WeFact is het vanaf nu mogelijk om jouw WeFact facturen en inkoopfacturen rechtstreeks in Twinfield te bekijken. Dit betekent dat je niet langer enkel een link ziet die je naar WeFact leidt, maar je direct de originele factuur en inkoopfactuur naast de boeking in Twinfield kunt zien.

Deze nieuwe functionaliteit maakt het nog gemakkelijker om jouw administratie bij te houden en in te zien. Je hoeft niet meer tussen verschillende platforms te schakelen, wat tijd bespaart en het overzicht vergroot.

Om gebruik te maken van deze functionaliteit, moet je kunnen inloggen in WeFact. Als je al gebruikmaakte van de documentlink in Twinfield, kun je direct aan de slag met de nieuwe functie! Maak je hier nog geen gebruik van? Dan dien je dit eerst in te stellen.

Probeer het vandaag nog uit!

Veiliger inloggen voor iedereen met twee-staps authenticatie per e-mail

We hebben voor alle gebruikers een extra beveiligingslaag toegevoegd in het inlogproces. Na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord ontvangt u een e-mail met een toegangscode. Na het invullen van deze toegangscode zal u ingelogd zijn. WeFact zal uw apparaat onthouden zodat u deze toegangscode niet bij elke inlogpoging opnieuw in hoeft te vullen (op hetzelfde apparaat).

Waarom beschermt dit mijn account meer?
Wanneer een buitenstaander uw gebruikersnaam en wachtwoord weet te achterhalen, kan er succesvol ingelogd worden. Door na het invullen van de inloggegevens ook om een tijdelijke toegangscode te vragen, is enkel het weten van de gebruikersnaam en wachtwoord niet voldoende. Deze extra drempel betekent het aanzienlijk verlagen van het risico voor ongeoorloofde toegang, doordat het onwaarschijnlijk is dat de buitenstaander ook toegang heeft tot uw e-mailadres.

Kan ik dit uitschakelen?
Nee. Twee-staps authenticatie is vanaf nu verplicht, zodat uw data niet alleen veilig bij WeFact staat maar ook niet zomaar toegankelijk is wanneer gebruikersnaam en wachtwoord bij anderen bekend zouden zijn.

Geen e-mail, maar gebruik maken van een authenticator app / password manager
Twee-staps authenticatie via een authenticator app of via een password manager was al aanwezig. Dit betekent geen e-mail, maar de tijdelijke toegangscode die u zelf kan aflezen in de authenticator app of password manager. We adviseren deze functionaliteit te gebruiken, maar beseffen ons ook dat hiervoor de nodige ervaring met de computer en techniek vereist is. In dit help artikel vindt u een video en uitleg hoe u een authenticator app kan gebruiken en activeren in WeFact.

Verdere verbeteringen
Komende dagen en periode gaan we extra verbeteringen doorvoeren. Dit zal zijn in het gebruiksgemak, extra beveiliging is fijn maar gaat meestal ten koste van gemak. Ook gaan we werken aan andere mogelijkheden waar we u op een later moment meer over zullen informeren.

Kwartaalupdate Q1: Productvoorraad, taken & interacties en meer

Het eerste kwartaal van 2024 is weer voorbij gevlogen. Dit kwartaal hebben we hard gewerkt aan nieuwe functionaliteiten die we graag met je delen!

Productvoorraad

Na veel vraag van onze klanten zijn we het afgelopen kwartaal bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe functie in WeFact: productvoorraad! Met deze functie wordt er voorraad gereserveerd of afgeboekt via offertes en facturen. Zo heb je altijd actueel inzicht in de voorraad van jouw producten!

We starten deze nieuwe functionaliteit met een gratis testfase. De eerste testgroep start binnenkort en zit al vol. Wil jij je aanmelden voor de eerstvolgende testgroep? Meld je dan hier aan!

Na de testfase kan de extra module productvoorraad voor € 15,- excl. btw per maand worden afgenomen.

Taken & interacties

De testfase van CRM in WeFact is in volle gang! We zijn druk bezig met het verwerken van feedback en het optimaliseren van deze nieuwe functionaliteit. 

Maak met deze functionaliteit eenvoudig taken aan, wijs deze toe aan jezelf of een collega, link ze aan items in WeFact en vink ze af als ze voltooid zijn. Dit zorgt voor naadloze samenwerking en tijdige voltooiing van taken! 

Ook kun je alle interacties noteren in WeFact waardoor je deze op een later moment altijd terug kan vinden. Benieuwd? Meld je aan voor de gratis testfase

Pssst…

Heb je onze nieuwste video al gezien? We delen hem vol trots met je!

Ook benieuwd naar het verhaal van de oprichters van WeFact? Bekijk onze podcast op YouTube of beluister hem via Spotify.

We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Kwartaalupdate Q4: vernieuwde offerte online accepteer pagina, taken & interacties en productvoorraad

Het einde van 2023 is alweer in zicht! Terwijl de feestdagen en het nieuwe jaar naderen, kijken we graag met je terug én ook al een beetje vooruit!

Vernieuwde pagina om offertes online te accepteren

Om het voor jouw klant nog makkelijker te maken om een offerte te accepteren, hebben we de offerte online accepteer pagina vernieuwd! We zetten de grootste verbeteringen voor je op een rij: 

 • Aangepaste lay-out
 • PDF van de offerte is altijd zichtbaar
 • Meer informatie over de offerte zichtbaar
 • Verbeterde mobiele ervaring

Taken en interacties

Let op: Wegens overweldigende interesse is de testgroep vol. Heb je interesse in deze functionaliteit, neem dan contact met ons op via helpdesk@wefact.nl.

We zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe functies in WeFact. Binnenkort is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis testfase van CRM. Maak eenvoudig taken aan, wijs deze toe aan jezelf of een collega, link ze aan items in WeFact en vink ze af als ze voltooid zijn. Dit zorgt voor naadloos teamwerk en tijdige voltooiing van taken!

Na de testfase vragen we extra kosten om gebruik te maken van CRM.

Productvoorraad

Ook in 2024 blijven we doorontwikkelen om WeFact beter te maken! Zo willen we ook productvoorraad toevoegen. Via offertes en facturen wordt de voorraad gereserveerd of afgeboekt. Zo heb je altijd actueel inzicht in de voorraad van jouw producten. Interesse? Neem contact met ons op.  

Houd ons in de gaten voor alle ontwikkelingen!

WeFact update: vernieuwde offerte online accepteer pagina

Er is zojuist een nieuwe update uitgebracht voor WeFact! In deze update hebben we de online accepteer pagina van de offerte vernieuwd.

Wanneer je via WeFact een offerte maakt en verstuurt naar jouw klant, wordt er automatisch een link toegevoegd in het e-mailbericht om de offerte online te kunnen accepteren. Hier kan de klant online een handtekening zetten en daarmee de offerte accepteren. Om het voor de klant nog makkelijker te maken om een offerte te accepteren, hebben we de offerte accepteer pagina vernieuwd!

We zetten de grootste verbeteringen voor je op een rijtje:

 1. Lay-out
  We hebben de lay-out van de pagina vernieuwd.
 2. PDF van de offerte is altijd zichtbaar
  De klant hoeft het PDF-bestand niet meer te downloaden om deze te bekijken. Hierdoor is het overzichtelijker voor de klant waarmee hij akkoord gaat.
 3. Meer informatie
  We tonen nu meer gegevens over de offerte, zoals offertenummer en datum, direct op de acceptatie pagina.
 4. Verbeterde mobiele ervaring
  We hebben ervoor gezorgd dat de offerte accepteer pagina nog makkelijker gebruikt kan worden op mobiele apparaten.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteit of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.