Een professionele
eigen factuur maken online

Alles wat u moet weten.Een factuur maken: u dient te zorgen dat alle (wettelijk) verplichte informatie vermeld wordt. Daarnaast zijn er een aantal zaken die u moet weten om verwarring bij uw klant of eventueel de Belastingdienst te voorkomen. Hieronder zijn om deze reden een aantal punten opgesteld over hoe u een factuur opmaken.


Voorbeeld van een factuur maken met WeFact


Een factuur maken, verplichte informatie


1
 • Uw (bedrijfs)naam samen met uw adresgegevens (straat met nummer, postcode, plaats en land).
 • Uw Kamer van Koophandel nummer en BTW nummer.


2
 • (Bedrijfs)naam en volledige adresgegevens van uw klant.


3
 • Factuurdatum, dit is de datum waarop de factuur uitgeschreven wordt.
 • Factuurnummer, dit is een opeenvolgend nummer (mag letters en jaartal bevatten).


4
 • Omschrijf op uw facturen duidelijk de geleverde diensten/goederen.


5
 • Het bedrag exclusief BTW.
 • Vermeld de BTW tarieven die u berekent (0%, 9% of 21% BTW) en wat het BTW bedrag is op uw facturen.
 • Het volledige bedrag inclusief BTW dat de klant moet betalen.

Dankzij bovenstaande kan u direct aan de slag wanneer een ondernemer de vraag stelt:
Kan u een rekening maken?
Kan u een nota maken?
Kan u een factuur opmaken?
Of zelfs; Kan u een online factuur opmaken?
Overige informatie over facturen maken die goed is om te vermelden

Gebruik het woord 'Factuur' om duidelijk aan te geven dat het een factuur betreft. Vermeld onderaan de factuur hoe lang de klant de tijd krijgt om de factuur te betalen. Vermeld duidelijk op uw facturen hoe de klant moet betalen (met zo nodig uw IBAN nummer en ten name van).

Overige informatie die goed is om te vermelden


 • Gebruik het woord 'Factuur' om duidelijk aan te geven dat het een factuur betreft.
 • Vermeld onderaan de factuur hoe lang de klant de tijd krijgt om de factuur te betalen.
 • Vermeld duidelijk op uw facturen hoe de klant moet betalen (met zonodig uw IBAN nummer en ten name van).


Hoe kan ik een factuur maken met online betaallink (iDEAL)?

Een online betaalmogelijkheid aanbieden bij een factuur kan zorgen voor een snellere betaling van de factuur. Met WeFact kun je een online betaallink meesturen. Bekijk hier de video voor meer informatie.Kan ik een factuur maken via mijn mobiel?

Een factuur kan via een mobiele telefoon gemaakt worden. Download hiervoor de WeFact app op je mobiele telefoon. Zo heeft u altijd en overal toegang tot uw administratie.Hoe corrigeer (crediteer) ik een verzonden factuur?

Indien een verzonden factuur niet juist is of niet betaald wordt, dient u de factuur te crediteren. Dit is een nieuwe factuur met negatieve bedragen. Deze factuur krijgt een eigen factuurnummer en datum. WeFact heeft dit proces voor je geautomatiseerd waardoor dit met 1 muisklik kan. Lees hier meer over.Hoe kan ik facturen maken voor abonnementen?

Voor abonnementen dien je periodiek dezelfde factuur te versturen aan de klant. WeFact kan dit voor je automatiseren. De software genereert periodiek en verstuurd (automatisch) de factuur. Bekijk hier de video voor meer informatie


Probeer WeFact 30 dagen gratis!


Proefperiode aanvragen
Een ogenblik geduld...
Wat gebeurt er na 30 dagen?

Na 30 dagen ontvangt u bericht om te bestellen. WeFact kost € 12,50 per maand.
Uw proefperiode wordt nooit automatisch omgezet!Online factuur maken met WeFact

Speciaal voor ondernemersWeFact is een online facturatieprogramma speciaal ontwikkeld voor ondernemers. Het pakket heeft een aantrekkelijke interface en een zeer gebruiksvriendelijke werking. U logt online in waardoor u overal toegang heeft tot uw administratie welke veilig opgeslagen wordt in een versleutelde en beveiligde omgeving. WeFact zorgt voor een geordende administratie en actueel inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Facturen maken kost hierdoor nooit meer veel tijd. Online factureren zoals het hoort!


Met WeFact kunt u een online factuur maken zonder de moeite om zelf optellingen te doen in bedragen of btw percentages. Ook de factuurnummering wordt automatisch chronologisch opgevolgd. WeFact vangt makkelijk gemaakte fouten af, zodat een online factuur maken voor iedere ondernemer stukken eenvoudiger wordt. Waar u eerder veel tijd kwijt was voor een rekening maken of een nota maken, ontneemt WeFact u hier de moeite.Beheer uw klanten

Voeg uw debiteuren en crediteuren toe. Alle financiële informatie vindt u onder deze relaties, snel en overzichtelijk.

 

Facturen maken

Kies de klant, voer de factuurregels in en u bent klaar. Een factuur maken zonder omkijken naar het factuurnummer of de datum.

 

Huisstijl, precies zoals u wil

Facturen maken met uw huisstijl, logo, briefpapier en lettertype. Allemaal zonder technische kennis.
6:23

Meer informatie over WeFact?Stuur ons een e-mailEen eigen factuur maken met WeFact kan volledig in een eigen huisstijl vanwege de uitgebreide mogelijkheden van de editor. Heeft u bijvoorbeeld twee huisstijlen, één voor particuliere klanten en één voor zakelijke klanten? Voor een particulier factuur maken is mogelijk dat de bedragen inclusief btw getoond worden in plaats van exclusief wat waarschijnlijk bij zakelijke klanten gewenst is. Binnen WeFact is dit eenvoudig in te richten zodat ook een particulier factuur maken ook zo gepiept is. Vraag gerust een helpdeskmedewerker om hulp bij het inrichten van de huisstijl, dit is een kosteloze service. Zodat een eigen factuur maken in online software ook gemakkelijk door u kan!


De interface van WeFact is erg gebruiksvriendelijk zodat een factuur aanmaken binnen enkele handelingen gebeurd is. Het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een factuur aanmaken in Word of Excel waar zelf aan opmaak, optellingen en een betaaltermijn gedacht moet worden.


Heeft u ook op te maken facturen voor in de toekomst? Dit is geen probleem binnen WeFact. Op te maken facturen kunnen al als concept in WeFact aangemaakt worden, waarbij u zelf kiest om deze factuur in te plannen op een eigen gewenste datum.

“WeFact is voor mij als startende ondernemer het ideale factuurprogramma: gebruiksvriendelijk, compleet, toegankelijk en: goedkoop!
Mijn online administratie is in één oogopslag beschikbaar.”


- Marco Tax, Optimum onderhoud(t)

Offertes maken, versturen en online laten accepteren


Met WeFact maak je eenvoudig offertes die je kunt versturen naar je klant.
Zodra je klant akkoord is kan deze de offerte online accepteren.
Met een enkele klik in WeFact zet je deze offerte vervolgens om in een factuur.

Offertes maken, versturen en online laten accepteren met WeFact

Professionele facturen versturen
volledig in je eigen huisstijl
ook in UBL


Professioneel uitziende facturen maken met factuur programma WeFact. Met onze huisstijl editor heb je 100% vrijheid om je huisstijl in te richten. Je kunt ook periodiek online factureren.

OpstartserviceTip!
Tijdens de proefperiode helpen wij je met het namaken en inrichten van je huisstijl!
Ook importeren wij relaties en producten voor je.


Volledige vrijheid bij het creëren van uw eigen huisstijl in uw facturen, offertes en e-mailberichten. Voeg blokken toe, pas kleuren aan, upload uw logo en uw briefpapier.

Sneller betaald krijgen met verschillende betaalmethodes


Krijg sneller betaald door bijvoorbeeld het aanbieden van iDEAL. Verstuur betaallinks met je facturen mee zodat je klant deze snel en eenvoudig kan voldoen.

Ook is het mogelijk om een digitale factuur automatisch bij je klanten te incasseren. Factuurprogramma WeFact kan incassobatches genereren die je aan kunt leveren bij jouw bank.


Volledige vrijheid bij het creëren van uw eigen huisstijl in uw facturen, offertes en e-mailberichten. Voeg blokken toe, pas kleuren aan, upload uw logo en uw briefpapier.

Inkoopfacturen en bonnetjes verwerken Gratis herkenning


Sleep je inkoopfacturen naar WeFact of stuur deze door naar je WeFact inkoop e-mailadres.
WeFact beschikt over gratis herkenning voor digitale PDF en UBL bestanden, zodat deze voor je herkend en klaargezet worden.
Je hoeft zo alleen nog maar de boekingen te controleren.

Ook kun je betaalbatches genereren die je kunt aanleveren bij jouw bank.Sleep uw inkoopfacturen naar WeFact of stuur deze door naar uw WeFact inkoop e-mailadres. WeFact beschikt over gratis herkenning voor digitale PDF en UBL bestanden, zodat deze voor u herkend en klaargezet worden. U hoeft zo alleen nog maar de boekingen te controleren.

Uw online facturatie altijd binnen handbereik


Digitaal factureren via iPhone en Android, eenvoudig en overal of een factuur opstellen direct na de opdracht. Dankzij WeFact was online facturatie nog nooit zo makkelijk.


WeFact appstore WeFact playstore
Digitaal factureren via iPhone en Android, eenvoudig en overal. Met uw mobiele telefoon beheert u uw volledige ZZP administratie.

Vandaag nog uw eerste online factuur maken!

Probeer WeFact 30 dagen gratis. Daarna slechts € 12,50 per maand.Proefperiode aanvragen
Een ogenblik geduld...
Wat gebeurt er na 30 dagen?

Na 30 dagen ontvangt u bericht om te bestellen. WeFact kost € 12,50 per maand.
Uw proefperiode wordt nooit automatisch omgezet!