Een factuur maken was nog nooit zo makkelijk

Sneller, foutloos en professioneler facturen maken.
Laat klanten direct betalen via iDEAL en verstuur facturen in uw eigen huisstijl.

Start een gratis proefperiode

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...


Snel aan de slag met onze gratis opstartservice.
Wij richten uw huisstijl in en importeren gegevens!

Duizenden gebruikers gingen u al voor!

Gemakkelijk facturen maken en versturen

Met WeFact maakt u gemakkelijk, foutloos en professionele facturen in uw huisstijl. Verstuur de factuur direct naar uw klant en laat uw klant via verschillende betaalmogelijkheden, zoals iDEAL, eenvoudig de factuur betalen. Uw factuur komt direct in uw facturenlijst te staan, zo heeft u altijd een actueel overzicht van uw administratie.

Online factuur maken en inzicht dankzij WeFact.
Factuur maken en opstellen in uw eigen huisstijl

Ontwerp een factuur
in uw huisstijl

De huisstijl editor maakt WeFact uniek. Maak facturen met uw eigen logo, briefpapier, opmaak, kleuren en lettertype. Met de editor van WeFact stelt u eenvoudig de juiste factuurteksten op en bepaalt u zelf waar deze op de factuur komen te staan. Zo heeft u volledige vrijheid om de factuur naar uw wensen vorm te geven.

Factuur maken in eigen huisstijl? We maken hem gratis na!

Een factuur opmaken kan in meerdere huisstijlen, zoals in een andere taal of voor verschillende handelsnamen.


Gebruikt u een G-rekening? Dat is geen probleem, ook dan maakt u eenvoudig uw facturen met WeFact.

Factureer uw diensten en producten

WeFact is geschikt voor alle bedrijven, zoals B2B-bedrijven, bouwbedrijven, hoveniers en webshops. Op een factuur is het vaak gewenst om producten of diensten toe te voegen, maar dat is niet altijd mogelijk. In WeFact is het toevoegen van diensten en producten mogelijk, wat duidelijkheid biedt voor u én uw klant.

Binnen WeFact creëert u op een eenvoudige manier een productenlijst, dit kan via een import of door producten (of diensten) handmatig toe te voegen. Bij het aanmaken van een factuur selecteert u vervolgens het juiste product of de dienst, waarna het direct met de juiste prijs op de factuur staat. Waar dat nodig is, past u eenvoudig het aantal aan.

Door gebruik te maken van diensten of producten, bespaart u veel tijd met uw administratie en komen er minder snel fouten op een factuur te staan. Niet voor niets maken de meeste WeFact gebruikers gebruik van deze functionaliteit.

Online factuur maken en inzicht dankzij WeFact.
Factuur maken en inzicht dankzij statistieken en btw overzicht met WeFact.

Bekijk inkomsten, uitgaven
en een BTW-overzicht

In de Statistieken van uw WeFact omgeving, bekijkt u een overzicht van alle inkomsten per product of dienst, de uitgaven, de top 25 debiteuren en ziet u hoe uw inkomsten en uitgaven zich ontwikkelen. Met het overzicht houdt u onder andere eenvoudig bij hoe uw bedrijf groeit en wat de grootste leveranciers zijn.
Is het kwartaal voorbij? Dan maakt WeFact automatisch een BTW-overzicht, die u gebruikt voor het invullen van de BTW-aangifte. Kopieer simpelweg de waarde van het BTW-overzicht in de aangifte van de Belastingdienst en verstuur uw BTW-aangifte.

Start nu uw gratis proefperiode
Koppel WeFact aan uw boekhoudpakket

Koppel uw boekhoudpakket

In WeFact is het mogelijk om een boekhoudkoppeling te leggen. Dit zorgt ervoor dat de administratie automatisch geëxporteerd wordt naar het boekhoudpakket waarmee u of uw boekhouder werkt. Facturen worden geboekt op specifieke grootboekrekeningen. Legt u een bankkoppeling in het boekhoudpakket, dan worden de facturen in WeFact ook op betaald gezet.

Video: de factuur direct in het boekhoudpakket

Krijg sneller betaald

Uw klanten kunnen uw elektronische factuur direct betalen via iDEAL, creditcard, Apple Pay, Bancontact en meer. Dit zorgt er voor dat facturen gemiddeld 35% sneller betaald worden. Niet voor niets maken steeds meer bedrijven gebruik van een betaallink, om zo het debiteurenbeheer te verbeteren.

Betaald uw klant liever met automatisch incasso? Ook dat is mogelijk binnen WeFact. Op deze manier biedt WeFact verschillende mogelijkheden om facturen betaald te krijgen.

Nota maken en eenvoudig betaald krijgen dankzij WeFact.
Rekening maken en uw relaties beheren met WeFact.

Makkelijker klanten beheren
met de KvK koppeling

Voeg nieuwe klanten binnen no-time toe aan uw WeFact administratie met de gratis Kamer van Koophandel koppeling. Na het toevoegen van uw klanten, heeft u altijd een helder overzicht van alle klanten.

Binnen WeFact ziet u bovendien welke facturen en abonnementen een klant heeft en welke offertes er naar een klant zijn gestuurd. Een nieuwe factuur maakt u gemakkelijk aan via de klantpagina, bijvoorbeeld nadat u een nieuwe klant heeft toegevoegd. Per klant is het mogelijk om extra contactpersonen of afdelingen toe te voegen, zodat de factuur of offerte altijd bij de juiste personen terechtkomt.

Start nu uw gratis proefperiode

Met één muisklik een offerte omzetten in een factuur

Heeft uw klant de offerte online geaccepteerd?
Dan kunt u vanuit de offerte met 1 druk op de knop de factuur maken, aanpassen en versturen.

Koppel WeFact aan uw urenregistratie programma

Factureer uw uren

Voor bedrijven die op basis van uren werken, is een koppeling met een urenregistratie programma gewenst. WeFact heeft koppelingen met onder andere Time:on en Timechimp, waarmee de gemaakte uren direct gefactureerd worden aan de juiste klant. Bespaar tijd dankzij de koppelingen die WeFact voor u heeft gebouwd.

Bekijk alle integraties en koppelingen

Altijd en overal
een factuur maken

Ervaar het gemak om binnen één facturatie app de volledige online administratie bij te houden. Met de WeFact app bent u altijd in de gelegenheid om een factuur te maken en uw administratie in te zien. Handig wanneer u veel onderweg bent!

WeFact app voor uw MKB administratie
Op te maken facturen in verschillende talen en valuta dankzij WeFact.

Internationale facturen maken

Het is mogelijk om facturen in verschillende talen op te stellen, waarbij het zelfs mogelijk is om per taal een andere huisstijl in te stellen. Standaard bieden wij ondersteuning voor het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Wilt u uw facturen in een andere taal opstellen? Dan vertaald u dit zelf in WeFact.

Naast het versturen van facturen in andere talen, is het ook mogelijk om in factuur in een andere valuta te versturen. WeFact biedt de mogelijkheid om facturen in meer dan 20 valuta te versturen. Wij gebruiken hiervoor de ECB koersinformatie, zodat het factuurbedrag in andere valuta altijd correct wordt berekend. Het is mogelijk om facturen te versturen met als valuta onder andere de Amerikaanse dollars, Britse ponden, Chinese Yuan, Antiliaanse Gulden, Zwitserse frank en Noorse kroon.

Start nu uw gratis proefperiode

Ontdek onze succesverhalen

Verstuur uw periodieke facturen

Verstuur gemakkelijk periodieke facturen zoals lidmaatschappen, service contracten en abonnementen. Een herhalende factuur maak je aan in WeFact. Na het aanmaken kies je hoe vaak de factuur verstuurd moet worden. WeFact regelt vervolgens voor jou dat de factuur automatisch elke ingestelde periode verstuurd wordt.

Verschillende periodes factureren met WeFact.

Het nummer 1 pakket in Nederland en België

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Wat vroegen andere gebruikers zich af?

Een factuur is een document waarop een overzicht staat van de geleverde diensten of producten door de verkoper en welk bedrag dat de klant hiervoor moet betalen. Bekijk hier een factuurvoorbeeld.

Er zijn geen beperkingen aan hoe een factuur er uit ziet, maar wel wat er op een factuur staat. Een goede factuur kenmerkt zich door het overzichtelijk vermelden van alle verplichte gegevens, wat er gefactureerd wordt, wat er betaald moet worden en tot slot voor wanneer de factuur voldaan moet worden.

Verplichte gegevens op een factuur zijn: factuurnummer, factuurdatum, btw tarief, te betalen bedrag, eigen bedrijfsgegevens (incl. KvK en BTW nummer) en klantgegevens. Lees hoe je een factuur maakt.

Online facturen versturen is efficiënt, kosten besparend en minder foutgevoelig. Met het online factuurprogramma WeFact maakt u een factuur en verstuurt u deze met 1 klik per e-mail in PDF (en UBL). Verstuur uw eerste online factuur hier.

WeFact gebruikt u op uw computer, tablet of mobiele telefoon (app). Zo is het mogelijk om overal een factuur te maken, de factuur te versturen per e-mail, markeren als betaald of een betalingsherinnering te sturen. Maak uw eerste factuur, vraag een gratis proefperiode aan.

Stel u wilt professionele facturen opstellen en daarin het factureren van gewerkte uren laten plaatsvinden:

  1. Maak een relatie aan (via de handige koppeling met de kamer van koophandel)
  2. Voer de gewenste uren in die u wilt factureren
  3. Geef het afgesproken uurtarief in (ook kunt u hier direct een product van make die u kunt hergebruiken bij volgende facturen)
  4. Selecteer het juiste BTW tarief, voor factureren van gewerkte uren in Nederland is dit 21%
  5. Controleer en verstuur de factuur naar uw relatie

Als het maken van de factuur is gelukt, kunt u de inhoud van de factuur gebruiken om bijvoorbeeld ook een werkbon, pakbon, leveringsbon of opdrachtbevesting genereren.

In WeFact is het mogelijk om een concept factuur op te stellen. Dit geeft u de mogelijkheid om een factuur alvast aan te maken in WeFact, maar nog niet te versturen naar de relatie of te exporten naar een boekhoudpakket.

Het is belangrijk dat u als ondernemer en/of stichting weet welke BTW percentages u moet hanteren bij het factureren. In Nederland zijn de gangbare BTW-tarieven op een factuur 0%, 9% en 21% BTW.

Op een factuur brengt u zakelijk gemaakte kosten in rekening waarover u BTW in rekening brengt. Bij declaratie gaat het om privé voorgeschoten bedragen die u terug wilt vragen aan uw opdrachtgever. Deze neemt u niet op in uw administratie, maar verstuurt u naar de opdrachtgever.

Dit is aan u. Maar het advies is om na het verrichten van de werkzaamheden en/of leveren van de producten zo snel mogelijk de factuur toe te sturen.

Een debiteurnummer op een factuur is een specifiek nummer dat hoort bij een bepaalde klant van u. Hierdoor is het gemakkelijker voor u om het overzicht te bewaren en te zien welk project bij welke klant hoort. Een debiteurennummer is een nummer van een klant.

Iedere factuur dient voorzien te zijn van een factuurnummer. Dit wordt verplicht gesteld door de Belastingdienst. Ook moeten de nummers altijd chronologisch opvolgend blijven. Welke nummering u wilt gebruiken, is aan uzelf. U kan bijvoorbeeld een jaartal meenemen in het factuurnummer, maar dit is niet verplicht. Lees meer over het nummeren van facturen.

Het is verplicht om het BTW-nummer op de factuur te zetten, wanneer u facturen stuurt naar andere ondernemers, maar ook naar rechtspersonen die geen ondernemer zijn. Denk hier aan bijvoorbeeld verenigingen en stichtingen. Lees meer over verplichte factuurgegevens.

Het is voor iedere ondernemer verplicht om tijdens het opstellen van de factuur het KvK-nummer te vermelden. Het KvK-nummer is het inschrijfnummer van uw onderneming in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Lees meer over verplichte factuurgegevens.

Hoeveel tijd u kwijt bent met het opmaken van een factuur verschilt. Maakt u gebruik van een facturatie programma of gebruikt u bijvoorbeeld Word of Excel? Facturen maken met facturatie software gaat zeker twee keer zo snel als het handmatig maken van facturen. Reken voor het handmatig maken van facturen ongeveer 11 minuten en via een facturatie programma ongeveer 5 minuten.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig