Een factuur maken was nog nooit zo makkelijk

Sneller, foutloos en professioneler facturen maken.
Laat klanten direct betalen via iDEAL.

Start een gratis proefperiode

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...


Snel aan de slag met onze gratis opstartservice.
Wij richten uw huisstijl in en importeren gegevens!

Duizenden gebruikers gingen u al voor!

Actueel inzicht in
wat u nog gaat ontvangen

U heeft altijd grip op uw facturen doordat u een actueel inzicht heeft wat nog open staat. Na een factuur maken verschijnt de factuur automatisch in de openstaande facturenlijst.

Zodra de betaaltermijn verstreken is zal WeFact u hier alert op maken. Met één muisklik verstuurt u betalingsherinneringen. Tijdelijk het betaaltraject pauzeren is uiteraard ook mogelijk.

Online factuur maken en inzicht dankzij WeFact.
Factuur maken en opstellen in uw eigen huisstijl

Volledige vrijheid
factuur maken in uw huisstijl

De huisstijl editor maakt WeFact uniek. Uw eigen logo, briefpapier, opmaak, kleuren en lettertypes zijn te bepalen. Welke tekst u laat zien en op welke positie is ook aan te passen.

Factuur maken in eigen huisstijl? We maken hem gratis na!

Een factuur opmaken kan in meerdere huisstijlen, zoals in een andere taal of voor verschillende handelsnamen.


Facturen maken met een G-rekening? Geen probleem.

Krijg sneller betaald

Uw klanten kunnen uw elektronische factuur direct betalen via iDEAL, creditcard, Apple Pay, Bancontact en meer. De praktijk leert dat een online factuur maken met een betaallink gemiddeld 35% sneller betaald wordt.

Ook kunt u een online factuur maken met automatische incasso.

Nota maken en eenvoudig betaald krijgen dankzij WeFact.
Rekening maken en uw relaties beheren met WeFact.

Makkelijker klanten beheren
met de KvK koppeling

Nieuwe klanten voegt u binnen no-time toe door gratis koppeling met de Kamer van Koophandel.

U heeft een helder overzicht van al uw klanten en ziet welke facturen, offertes en abonnementen een klant heeft.
Een nieuwe factuur maken kunt u direct vanaf de klantpagina.

Ook kunt u eenvoudig extra contactpersonen of afdelingen toevoegen aan uw klanten.

Inkomsten, uitgaven
en btw overzicht

Actueel inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Zie precies wat u aan welk product verdiend heeft, en wat u aan welke leverancier uitgegeven heeft.

Kwartaal voorbij? WeFact geeft u een overzicht voor uw btw aangifte.

Factuur maken en inzicht dankzij statistieken en btw overzicht met WeFact.
Op te maken facturen in verschillende talen en valuta dankzij WeFact.

Facturen maken in een
andere taal en valuta

Een factuur opmaken in een andere taal bepaalt u in de huisstijl. Standaard leveren we Nederlands, Engels, Frans en Duits mee. Een factuur maken in een andere taal kunt u zelf vertalen.

Een rekening maken in een andere valuta? Dagelijks krijgen we van de ECB koersinformatie van meer dan 20 valuta. Hierdoor kunt u een factuur aanmaken in bijvoorbeeld Amerikaanse dollars, Britse ponden, Chinese Yuan en Antiliaanse Gulden.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...

Wat vroegen andere gebruikers zich af?

Een factuur is een document waarop een overzicht staat van de geleverde diensten of producten door de verkoper en welk bedrag dat de klant hiervoor moet betalen. Bekijk hier een factuurvoorbeeld.

Er zijn geen beperkingen aan hoe een factuur er uit ziet, maar wel wat er op een factuur staat. Een goede factuur kenmerkt zich door het overzichtelijk vermelden van alle verplichte gegevens, wat er gefactureerd wordt, wat er betaald moet worden en tot slot voor wanneer de factuur voldaan moet worden.

Verplichte gegevens op een factuur zijn: factuurnummer, factuurdatum, btw tarief, te betalen bedrag, eigen bedrijfsgegevens (incl. KvK en BTW nummer) en klantgegevens. Lees hoe je een factuur maakt.

Online facturen versturen is efficiënt, kosten besparend en minder foutgevoelig. Met het online factuurprogramma WeFact maakt u een factuur en verstuurt u deze met 1 klik per e-mail in PDF (en UBL). Verstuur uw eerste online factuur hier.

WeFact gebruikt u op uw computer, tablet of mobiele telefoon (app). Zo is het mogelijk om overal een factuur te maken, de factuur te versturen per e-mail, markeren als betaald of een betalingsherinnering te sturen. Maak uw eerste factuur, vraag een gratis proefperiode aan.

Stel u wilt professionele facturen opstellen en daarin het factureren van gewerkte uren laten plaatsvinden:

  1. Maak een relatie aan (via de handige koppeling met de kamer van koophandel)
  2. Voer de gewenste uren in die u wilt factureren
  3. Geef het afgesproken uurtarief in (ook kunt u hier direct een product van make die u kunt hergebruiken bij volgende facturen)
  4. Selecteer het juiste BTW tarief, voor factureren van gewerkte uren in Nederland is dit 21%
  5. Controleer en verstuur de factuur naar uw relatie

Als het maken van de factuur is gelukt, kunt u de inhoud van de factuur gebruiken om bijvoorbeeld ook een werkbon, pakbon, leveringsbon of opdrachtbevesting genereren.

In WeFact is het mogelijk om een concept factuur op te stellen. Dit geeft u de mogelijkheid om een factuur alvast aan te maken in WeFact, maar nog niet te versturen naar de relatie of te exporten naar een boekhoudpakket.

Het is belangrijk dat u als ondernemer en/of stichting weet welke BTW percentages u moet hanteren bij het factureren. In Nederland zijn de gangbare BTW-tarieven op een factuur 0%, 9% en 21% BTW.

Op een factuur brengt u zakelijk gemaakte kosten in rekening waarover u BTW in rekening brengt. Bij declaratie gaat het om privé voorgeschoten bedragen die u terug wilt vragen aan uw opdrachtgever. Deze neemt u niet op in uw administratie, maar verstuurt u naar de opdrachtgever.

Dit is aan u. Maar het advies is om na het verrichten van de werkzaamheden en/of leveren van de producten zo snel mogelijk de factuur toe te sturen.

Een debiteurnummer op een factuur is een specifiek nummer dat hoort bij een bepaalde klant van u. Hierdoor is het gemakkelijker voor u om het overzicht te bewaren en te zien welk project bij welke klant hoort. Een debiteurennummer is een nummer van een klant.

Iedere factuur dient voorzien te zijn van een factuurnummer. Dit wordt verplicht gesteld door de Belastingdienst. Ook moeten de nummers altijd chronologisch opvolgend blijven. Welke nummering u wilt gebruiken, is aan uzelf. U kan bijvoorbeeld een jaartal meenemen in het factuurnummer, maar dit is niet verplicht. Lees meer over het nummeren van facturen.

Het is verplicht om het BTW-nummer op de factuur te zetten, wanneer u facturen stuurt naar andere ondernemers, maar ook naar rechtspersonen die geen ondernemer zijn. Denk hier aan bijvoorbeeld verenigingen en stichtingen. Lees meer over verplichte factuurgegevens.

Het is voor iedere ondernemer verplicht om tijdens het opstellen van de factuur het KvK-nummer te vermelden. Het KvK-nummer is het inschrijfnummer van uw onderneming in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Lees meer over verplichte factuurgegevens.

Hoeveel tijd u kwijt bent met het opmaken van een factuur verschilt. Maakt u gebruik van een facturatie programma of gebruikt u bijvoorbeeld Word of Excel? Facturen maken met facturatie software gaat zeker twee keer zo snel als het handmatig maken van facturen. Reken voor het handmatig maken van facturen ongeveer 11 minuten en via een facturatie programma ongeveer 5 minuten.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...