Offerte maken die uw klant online kan accepteren

Overtuigende offerte opstellen, eenvoudig opvolgen en grip houden.

Online offertes maken met het offerteprogramma van WeFact

Grip op het offerte traject

Concept, verzonden en geaccepteerde offertes in een helder overzicht. Na een offerte maken houdt WeFact iedere fase bij.

WeFact bewaakt automatisch de verzonden offertes. Zo wordt u alert gemaakt om bij de klant te informeren aan het einde van de geldigheidstermijn.

Online offertes opstellen en beheren met WeFact
Offertes online accepteren

Online accepteren

De offerte wordt in PDF per e-mail verstuurd. De klant kan op een link in de e-mail klikken om akkoord te geven door een digitale handtekening te plaatsen. Na akkoord, ontvangt u een e-mail notificatie.

Van offerte maken
naar factuur maken

Is de offerte akkoord? Dan kunt u een factuur maken. Dit kan makkelijk vanuit de offerte, met 1 klik vanuit de offerte maakt u een conceptfactuur aan. Deze conceptfactuur kunt u uiteraard nog aanpassen.

U kunt bij de offerte instellen dat u in delen wil factureren.
Lees hier meer er over.

Offertes digitaal goedkeuren
Online een offerte opstellen in uw huisstijl

Offerte opmaken in
uw eigen huisstijl

U bepaalt hoe de professionele offerte eruit komt te zien. De huisstijl editor in de offerte software stelt u in staat om uw eigen logo en briefpapier toe te passen. Ook kunt u de offerte opstellen aan de hand van uw lettertype, kleuren, andere teksten en positie van de tekst.

Een eigen PDF toevoegen

Wilt u graag een voorblad, voorwaarden of een andere bijlage toevoegen aan uw offerte? U kan met WeFact ook zelfgemaakte PDF bestanden gebruiken als offerte. Op deze manier kunt u uitgebreide offertes maken en opvolgen via WeFact.

Je eigen PDF toevoegen aan de offerte
Online een offerte opstellen in uw huisstijl

Offerte in delen factureren

Zonder handmatige berekeningen kunt een aanbetaling- en restant facturen instellen. In WeFact ziet u precies welke delen gefactureerd en betaald zijn.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Wat vroegen andere gebruikers zich af?

In een offerte geeft u als ondernemer aan welke goederen en/of diensten u tegen bepaalde condities kunt gaan leveren aan een klant.

Een offerte is geen factuur. Het is nog geen klant, maar een mogelijk nieuwe klant. Benader op die manier je offerte. Zorg voor een duidelijke offerte, prijs en duidelijke voorwaarden. Grote kans vraagt de potentiele klant bij meerdere bedrijven een offerte aan, dus u wilt er uit blinken. Zorg dat de offerte er goed uit ziet, een mooi PDF bestand en alle informatie bevat.

In WeFact kunt u een offerte opmaken en in PDF per e-mail versturen. De potentiele klant kan de offerte direct online accorderen. U krijgt daarvan een notificatie. Vervolgens kunt u in de online administratie de offerte omzetten in een factuur.

Dit is één van de voordelen van een online administratiepakket. De offerte kan online geaccepteerd worden door de klant en vervolgens kunt u met een muisklik een factuur maken

Een factuur is een bindende overeenkomst en geeft aan dat u als ondernemer goederen en/of diensten gaat leveren of al heeft geleverd. Een offerte is geen bindende overeenkomst, maar een intentie om met elkaar samen te werken.

Het komt op hetzelfde neer, u doet een voorstel aan een potentiële klant om voor een bepaald bedrag diensten of producten te leveren. Een prijsopgave is een opsomming van de werkzaamheden/producten met daarachter de prijzen. Een offerte is breder dan alleen de prijsopgave, maar kan ook toelichting zijn en zelfs achtergrondinformatie over het bedrijf en wie u bent.

Een offerte is geldig zodra beide partijen hierover een akkoord hebben gegeven. Dit kan met een handtekening, mondeling of telefonisch. Een handtekening is dus niet verplicht. Wanneer de klant akkoord wil gaan met de offerte moet dit voor de vervaldatum gebeuren met een datum, plaatsnaam en eventueel een handtekening.

Wanneer uw klant de offerte heeft geaccepteerd kunt u met één druk op de knop de factuur in WeFact omzetten naar een factuur. Hiermee heeft u volledig grip op de online administratie en wanneer nodig ook in het volledige proces naar de online boekhoudsoftware.

Offerte zijn het visitekaartje van u toekomstige samenwerking. Het komt professioneel over en geeft een mogelijkheid om snel tot akkoord te gaan.

Een offerte bevat de onderstaande gegevens:

 • De offertedatum en een referentienummer.
 • De juiste naam, adres en contactgegevens van uw eigen onderneming en de potentiële klant.
 • Het btw-identificatienummer, het btw-percentage en het btw-bedrag.
 • Het KVK-nummer.
 • Het IBAN nummer van uw onderneming.
 • De goederen of diensten die u wilt gaan leveren en de daarbij behorende tarieven.
 • Hoeveel goederen of uren er in rekening worden gebracht.
 • De geldigheid van de offerte.

Als laatste zien we vaak dat er algemene voorwaarden worden bijgesloten bij de offerte en dat er nog een korte uitleg in de bijbehorende email. Op zoek naar een goed voorbeeld van een offerte? Bekijk onze offerte voorbeelden.

Er is geen wettelijke termijn die bepaald hoe lang een offerte geldig moet zijn. Wel is het verstandig om hier als ondernemer een einddatum aan te koppelen. Wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met wijzigingen van inkoopkosten dan is het niet prettig dat de offerte nog een lange tijd geldig is. In de praktijk zien we dat veel ondernemers werken met een periode van 14 of 30 dagen.

Standaard zien de offertes er in WeFact er al erg mooi uit, maar deze kunt u nog verder verfraaien. U start daarna met het aanmaken van een nieuwe relatie in WeFact en daar kunt u naar eigen inzicht producten, diensten of andere zaken toevoegen. Vervolgens stuurt u de offerte vanuit WeFact naar de klant. In WeFact kunt u continue de status van de offerte volgen. Tip: Wanneer u bijvoorbeeld met meerdere landen of doelgroepen werkt en hier verschillende soort offertes nodig hebt dan kunt u in WeFact meerdere huisstijlen aanmaken.

Ja, wanneer u de offerte eenmaal hebt aangemaakt In WeFact kunt u deze gemakkelijk als PDF downloaden.

Met WeFact bedienen we een enorme grote en vooral diverse groep aan ondernemers. Het pakket is uitermate geschikt voor een ZZP administratie, maar is eigenlijk voor elk soort ondernemer ideaal om mee aan de slag te gaan!

Om de vertrouwelijkheid van een offerte te waarborgen, is het belangrijk om deze schriftelijk vast te leggen. In de offerte kan worden opgenomen dat de informatie vertrouwelijk is en dat deze niet mag worden gedeeld met derden. Daarnaast kan de aanbieder een geheimhoudingsverklaring laten ondertekenen door de ontvanger van de offerte.

Voorbeeld: "Partijen zullen alle vertrouwelijke informatie geheimhouden."

Een offerte is een belangrijk visitekaartje voor je bedrijf. Daarom is het belangrijk om jouw offerte visueel aantrekkelijk te maken. Doe dit door jouw logo toe te voegen en de huisstijl van je onderneming naar voren te laten komen in de offerte. Hierdoor wordt jouw offerte sneller herkend door de klant en verstrek je jouw merkidentiteit.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

 • Wij maken uw huisstijl na
 • Importeren van klanten en leveranciers
 • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.