Voorbeeld factuur voor ondernemers (incl. Engels voorbeeld factuur)

Heb je een startend bedrijf en mag je de eerste facturen gaan versturen? Een echte mijlpaal! Maar wat zijn nou eigenlijk de vereisten voor een factuur en hoe zorg je ervoor dat deze er betrouwbaar en in je eigen huisstijl uit ziet? WeFact helpt hierbij. We laten je graag een aantal factuurvoorbeelden zien!

WeFact heeft namelijk een standaard factuuropzet die voldoet aan de wettelijke eisen. Daarnaast helpt WeFact bij het inrichten van de huisstijl, zodat jouw factuur altijd herkend wordt.

De verschillende manieren voor het opstellen van een factuur

Het opstellen van een factuur kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je hiervoor gebruik maken van Word of Excel. Hiermee gebruik je een factuur template dat je handmatig aanvult met de juiste gegevens. Je kan er ook voor kiezen om meer geautomatiseerd te werken met een facturatieprogramma

Wat is het verschil tussen Excel, Word, PDF en factuursoftware? (3)

Een groot deel van de startende ondernemers begint met facturen maken in Word of Excel. Dit is namelijk de goedkoopste optie. Maar hoe maak je een factuur in Word? Je kiest allereerst voor een vast factuur template. Zo zien jouw facturen er altijd hetzelfde uit. Hierna vul je handmatig de juiste gegevens in. Excel werkt ongeveer hetzelfde als Word, alleen kun je in Excel met formules werken. Dit zorgt ervoor dat je niet alles handmatig hoeft uit te rekenen. Voor een nettere factuur sla je vervolgens het Word of Excel bestand op als PDF, zodat je deze als PDF factuur kunt toesturen.

Het grootste voordeel van facturatiesoftware is dat er veel geautomatiseerd is. Denk hierbij aan gegevens zoals factuurnummer, factuurdatum en optellingen van bedragen. Dit voorkomt gemakkelijk gemaakte fouten. Ook houdt facturatiesoftware de betaaltermijnen en dergelijke voor je bij. Je ziet dus meteen wanneer je een herinnering kunt sturen. Daarnaast heb je vaak een stukje extra inzicht in de vorm van statistieken of overzichten. Hierdoor heb je een beter inzicht in jouw inkomsten en uitgaven.

Voorbeeld facturen

Om je verder te helpen geven wij je graag een aantal voorbeeld facturen. Al deze factuurvoorbeelden voldoen aan de wettelijke factuureisen. Houd er wel rekening mee dat de factuur aan deze eisen blijft voldoen, wanneer je hierin iets aanpast. Er gelden voor de opmaak of indeling van de factuur geen eisen. Gebruik dus zeker jouw eigen huisstijl, zodat de uitstraling van jouw bedrijf meteen naar voren komt.

Voorbeeld factuur Word

Voorbeeld factuur PDF

Voorbeeld factuur zonder BTW

Voorbeeld factuur naar België met verlegde BTW

Voorbeelden internationale factuur

Naast de standaard Nederlandse facturen, heeft WeFact ook de mogelijkheid om facturen in het Engels, Duits of Frans op te maken en te versturen. We geven je hier graag een aantal voorbeelden van.

Factuur Duits voorbeeld

Factuur Frans voorbeeld

Factuur Engels voorbeeld

Voorbeeld van engelse factuur - English Invoice example
Engels voorbeeld factuur – BTW verlegd (Vat reversed charge)

Factureren met een factuurprogramma

Wanneer je facturen stuurt via een factuurprogramma heb je meteen inzicht en overzicht. Ook voldoe je aan de bewaarplicht van de Belastingdienst. Je stuurt gemakkelijk professionele facturen naar de klant en profiteert van eventuele betaalgemakken die zijn ingesteld via de facturatiesoftware.

Het voordeel van online facturatiesoftware

Het grootste voordeel aan online facturatiesoftware is de eenvoud en het gemak. Doordat er veel geautomatiseerd kan worden, bespaar je veel tijd en maak je minder snel fouten. Denk bij automatisering aan gegevens zoals factuurnummer, factuurdatum en optellingen van bedragen, maar ook aan het automatisch versturen van ingeplande facturen of herinneringen.

Ook ervaart de ontvanger van de facturen het voordeel van een professionele factuur en eventuele betaalgemakken die zijn ingesteld via de facturatiesoftware.

Probeer WeFact gratis

Benieuwd naar de facturatiesoftware van WeFact? Vraag nu een 30 dagen gratis proefperiode aan! WeFact is ook geschikt om een particuliere factuur mee te versturen!