Bouw factuur voorbeelden

Of je nu een zelfstandige aannemer bent of een bouwbedrijf met meerdere projecten, het opstellen van een duidelijke en professionele factuur is net zo belangrijk als het neerzetten van een stevige fundering voor een gebouw. Als bouwprofessional is het van groot belang om klanten helderheid te bieden over de geleverde diensten en de kosten die daarmee gepaard gaan. In deze blog gaan we dieper in op het maken van facturen voor de bouwsector.

Hoe maak je een factuur voor de bouw?

In de bouw begint het verkoopproces meestal met het maken van een offerte. Wanneer de offerte is geaccepteerd, kan de klus beginnen. Zijn de werkzaamheden uitgevoerd? Dan volgt de rekening, oftewel de factuur. Tip: zorg ervoor dat de offerte lay-out en factuur lay-out er hetzelfde uitzien. Zo is het voor de klant direct duidelijk van wie de factuur afkomstig is.

Het is belangrijk dat de factuur aan alle wettelijke factuureisen voldoet vanuit de Belastingdienst. Je kunt op veel manieren een factuur maken. Denk aan programma’s als Word en Excel of kies voor online facturatie software.

Voorbeelden van facturen in de bouwsector

Om het nog beter in beeld te brengen geven we je graag een aantal voorbeeld facturen. Deze kun je ook downloaden en zelf gebruiken! Let er wel op dat je de bestanden altijd als PDF-bestand opslaat voordat je deze naar de klant verstuurd. Dit is wel zo netjes!

Voorbeeld factuur bouwbedrijf

Voorbeeld factuur aannemer

Voorbeeld factuur stukadoor

Voorbeeld factuur klusjesman

Voorbeeld factuur schilder

Bouwfactuur maken met WeFact

Met het facturatieprogramma van WeFact maak je eenvoudig professionele facturen voor jouw klanten. Of je nu producten verkoopt aan consumenten of diensten levert aan bedrijven, met WeFact zorg je ervoor dat je altijd voldoet aan de wettelijke vereisten en overtref je de verwachtingen van jouw klant!

Ben je geïnteresseerd in het facturatieprogramma van WeFact? Probeer het via een 30 dagen gratis proefperiode!