Veiliger inloggen voor iedereen met twee-staps authenticatie per e-mail

We hebben voor alle gebruikers een extra beveiligingslaag toegevoegd in het inlogproces. Na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord ontvangt u een e-mail met een toegangscode. Na het invullen van deze toegangscode zal u ingelogd zijn. WeFact zal uw apparaat onthouden zodat u deze toegangscode niet bij elke inlogpoging opnieuw in hoeft te vullen (op hetzelfde apparaat).

Waarom beschermt dit mijn account meer?
Wanneer een buitenstaander uw gebruikersnaam en wachtwoord weet te achterhalen, kan er succesvol ingelogd worden. Door na het invullen van de inloggegevens ook om een tijdelijke toegangscode te vragen, is enkel het weten van de gebruikersnaam en wachtwoord niet voldoende. Deze extra drempel betekent het aanzienlijk verlagen van het risico voor ongeoorloofde toegang, doordat het onwaarschijnlijk is dat de buitenstaander ook toegang heeft tot uw e-mailadres.

Kan ik dit uitschakelen?
Nee. Twee-staps authenticatie is vanaf nu verplicht, zodat uw data niet alleen veilig bij WeFact staat maar ook niet zomaar toegankelijk is wanneer gebruikersnaam en wachtwoord bij anderen bekend zouden zijn.

Geen e-mail, maar gebruik maken van een authenticator app / password manager
Twee-staps authenticatie via een authenticator app of via een password manager was al aanwezig. Dit betekent geen e-mail, maar de tijdelijke toegangscode die u zelf kan aflezen in de authenticator app of password manager. We adviseren deze functionaliteit te gebruiken, maar beseffen ons ook dat hiervoor de nodige ervaring met de computer en techniek vereist is. In dit help artikel vindt u een video en uitleg hoe u een authenticator app kan gebruiken en activeren in WeFact.

Verdere verbeteringen
Komende dagen en periode gaan we extra verbeteringen doorvoeren. Dit zal zijn in het gebruiksgemak, extra beveiliging is fijn maar gaat meestal ten koste van gemak. Ook gaan we werken aan andere mogelijkheden waar we u op een later moment meer over zullen informeren.