WeFact update: boekingsregels samenvoegen naar Exact, verbeteringen eigen velden, Peppol en meer

We blijven ontwikkelen! Deze keer hebben we vooral verbeteringen doorgevoerd waarvan je misschien niet zoveel merkt maar die wel belangrijk zijn.

Boekingsregels samenvoegen in de export naar Exact Online

Vanaf deze versie is het mogelijk om de boekingsregels die geëxporteerd worden naar Exact Online samen te voegen. Dit kan gunstig zijn in bijvoorbeeld de performance en lagere kosten omdat je onder de fair use limit van het boekhoudpakket blijft. Meer over deze functionaliteit lees je in het help artikel.

Wil je dit activeren? Dan vind je deze instelling terug onder de Exact Online instellingen onder het kopje “Overige instellingen”.

Eigen velden

We hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd in de eigen velden. Vanaf nu hoef je niet meer zelf de waarde van een optie in te vullen maar zal deze automatisch overgenomen worden van de optie tekst. Daarnaast hebben we ook een keuze toegevoegd indien je een bestaand eigen veld optie wijzigt. Je kunt nu kiezen of dit slechts een tekstuele wijziging is of dat het een nieuwe optie is. In het laatste geval zal de bestaande data opgeschoond worden.

Verbetering in offerte sjabloon bijlagen

Wanneer er in een offerte sjabloon een aparte bijlage toegevoegd was en dit offerte sjabloon toegepast werd op een offerte, kwam de datum, het tijdstip en de medewerker bij de bijlage te staan die het offerte sjabloon gemaakt had. Vanaf nu zal de datum, het tijdstip en de medewerker op het moment van toepassen van het offerte sjabloon getoond worden.

Peppol

We zijn druk bezig met het ontwikkelen van Peppol voor België. Dit houdt in dat we het mogelijk gaan maken voor Belgische WeFact gebruikers om Peppol te activeren voor het verzenden en ontvangen van facturen via het Peppol netwerk. Ook zal het mogelijk worden voor Nederlandse gebruikers om facturen via Peppol te versturen naar Belgische klanten.

Ter voorbereiding hierop hebben we ons KYC (Know Your Customer) proces voor de activering van Peppol verbeterd. Zo is het nu in de eerste stap inzichtelijk welk domein er gebruikt zal worden voor de e-mail adres verificatie.

Mocht je interesse hebben om als (Belgische) WeFact gebruiker mee te testen met Peppol voor België, laat dit dan weten via helpdesk@wefact.nl.

Heb je vragen over bovenstaande nieuwe functionaliteiten of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.