WeFact update: Statusberichten (IRM) voor Peppol

Zojuist is er een nieuwe update uitgebracht voor WeFact. Vanaf nu ondersteunt WeFact statusberichten (IRM) voor Peppol facturen. Dit houdt in dat er statusberichten over facturen uitgewisseld worden via het Peppol netwerk. Denk hierbij aan het versturen en ontvangen van succesberichten bij ontvangst, bij betaling en bij het afwijzen of verwijderen van de factuur. Je kunt nu dus nog makkelijker de status van jouw Peppol facturen zien in WeFact!

Statusberichten voor Peppol instellen in WeFact

Om statusberichten vanuit het Peppol-netwerk te ontvangen, moet je geregistreerd zijn bij het Peppol netwerk. Om de statusberichten op te halen dien je Peppol voor zowel verkoop- als inkoopfacturen ingeschakeld te hebben in WeFact. Een voorbeeld van een statusmelding volgt hieronder. In dit geval is het een statusmelding van een verzonden factuur die is aangekomen bij de ontvanger.

Wanneer je een inkoopfactuur binnen krijgt en deze wilt weigeren of verwijderen, krijg je de optie om een reden en voorgestelde actie op te geven. Dit ziet er als volgt uit:

Peppol wordt steeds belangrijker omdat dit steeds vaker verplicht wordt in Nederland en België. In zowel Nederland als België stellen overheidsinstellingen het al verplicht om via Peppol te factureren. In juli 2024 wil de Belgische overheid ook de B2B markt via het Peppol netwerkt laten factureren. Nog niet aangesloten bij Peppol? Lees dan het helpartikel.

Heb je vragen over bovenstaande functionaliteit of heb je suggesties wat verbeterd kan worden? Stuur ons dan een e-mail op: helpdesk@wefact.nl.