Hoe LEF Marketing & Events succesvol
gebruik maakt van WeFact

Middelgroot bedrijf customer story
Hoe LEF Marketing & Events succesvol gebruik maakt van WeFact

“Wij hebben in WeFact een structuur opgezet voor in het totaal 4 administraties die communiceren met 3 achterliggende Exact Online administraties.”

— Mark de Rijke, LEF Marketing & Events

Over LEF Marketing & Events

LEF Marketing & Events is wereldwijd actief en een toonaangevende organisatie die succesvol is in het organiseren van diverse on- & offline events voor A-merken uit de internationale IT branche. Onder andere Amazon, Huawei en VMware laten zich ontzorgen en verrassen door LEF Marketing & Events. Kortom, een succesvol bedrijf waar echter de COVID-19 een enorme impact heeft gehad op alle facetten van de bedrijfsvoering en de forecast naar de toekomst. Hierover later in deze customer story meer.

Naar de website van LEF Marketing & Events

Hoe zijn jullie bij WeFact uitgekomen?

Onder het label van LEF B.V. vallen nog een aantal andere entiteiten met een zelfstandige administratie. Door onze internationale focus zochten we een flexibele tool om per land, valuta, debiteur en project te kunnen offreren en factureren. Via onze accountant, Schipper Accountants, zijn we in aanraking gekomen met WeFact en zij hebben in de groeifase van ons bedrijf geholpen met de juiste inrichting en koppeling met Exact Online. In de loop der jaren zijn wij dusdanig gegroeid dat de boekhoudkundige werkzaamheden inmiddels intern worden opgevangen en Schipper Accountants zich opstelt als adviseur en sparringpartner.

Onze WeFact administraties zijn gekoppeld met Exact Online; de data uitwisseling tussen beide software pakketten verloopt goed!

Kun je toelichten hoe jullie WeFact gebruiken?

Wij hebben in WeFact een structuur opgezet voor in het totaal 4 administraties die communiceren met 3 achterliggende Exact Online administraties. Wij gebruiken de offertefunctionaliteit (quote) van WeFact zodat onze relatie intern budget kan aanvragen en ons een purchase order (PO) nummer beschikbaar kan stellen zodat de factuur de juiste metadata heeft.

Zowel de offertes als de facturen kunnen worden verstuurd in verschillende valuta zoals USD, GBP, EUR, AED, SEK, etc. De producten en diensten die vermeld zijn binnen WeFact zijn vervolgens weer direct gekoppeld aan de juiste grootboekrekeningen in Exact Online.

Binnen Exact Online hebben wij de koppeling met de bank gelegd en hierdoor worden ook de openstaande posten in WeFact automatisch bijgewerkt. Dit loopt voor ons vlekkeloos en geeft ons veel grip op bijvoorbeeld deelbetalingen.

Onze WeFact administraties zijn gekoppeld met Exact Online; de data uitwisseling tussen beide software pakketten verloopt goed!
— Mark de Rijke, LEF Marketing & Events

Koppeling Exact online

Onze WeFact administraties zijn gekoppeld met Exact Online; de data uitwisseling tussen beide software pakketten verloopt goed! Vanaf 2021 gaan we met kostenplaatsen werken waarbij iedere kostenplaats gekoppeld wordt aan een uniek projectnummer. In het vierde kwartaal van 2020 zijn we begonnen met het inrichten van Exact Online en hebben hierbij ook de juiste werking in WeFact en de gegevensuitwisseling tussen WeFact en Exact online getest.

De aflettering in Exact online verloopt prima, mede door een automatische bankkoppeling. De gegevensuitwisseling van ontvangen en afgeletterde posten tussen Exact online en WeFact verloopt probleemloos. Zelfs deelbetalingen zijn duidelijk en inzichtelijk binnen WeFact.Hoe zien jullie de toekomst en hoe kunnen jullie in deze tijd ondernemingen helpen?

Ondanks het gegeven dat onze branche sinds begin maart vrijwel volledig stil is komen te staan en er een omzetdaling is van 80-90% kijken we toch positief naar de toekomst. We hebben de afgelopen periode gebruikt om onze interne organisatie strak(ker) te zetten. Tegelijkertijd hebben de projectteams concepten voor virtuele en hybride evenementen ontwikkeld en ook reeds toegepast in de praktijk.

Het gros van onze klanten geeft echter de voorkeur aan live evenementen omdat dat toch als het beste platform wordt gezien om producten en diensten te presenteren aan hun (potentiële) klanten. Dit onder het genot van een hapje en een drankje. Wij zijn ervan overtuigd dat de branche op de middellange termijn weer zal opstarten en er weer veel mooie evenementen gaan plaatsvinden; waaraan LEF Marketing & Events ook haar expertise zal inzetten. Doordat we een gezond bedrijf zijn, verstandig met onze middelen zijn omgegaan en hulp krijgen van de overheid, ziet het er naar uit dat we deze crisis gaan doorstaan ondanks dat we vervelende personele besluiten hebben moeten nemen. We gaan met vertrouwen 2021 in!

Over WeFact

WeFact helpt dagelijks duizenden ondernemers met het makkelijker maken van hun administratieproces. De ondernemer kan zelf foutloos (periodiek) factureren en offertes maken in eigen huisstijl, en inkoopfacturen (scan-en-herken) verwerken, betalen en autoriseren. WeFact exporteert automatisch de financiele data naar het boekhoudpakket.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Een ogenblik geduld...