3 tips om slimmer te ondernemen

Slim ondernemen, hoe doe je dat? Nou, door bepaalde financiële processen te vereenvoudigen bijvoorbeeld. Zaken die meer tijd in beslag kunnen nemen dan nodig is. WeFact kan hierbij helpen. Hieronder geven we je graag 3 tips die jou kunnen helpen om slimmer en efficiënter te ondernemen.

Tip 1: Laat jouw offerte digitaal accepteren

Een prospect toont interesse en jij wilt zo snel mogelijk voor hem of haar aan de slag. Stuur je offerte digitaal naar jouw potentiële klant vanuit WeFact. Zo heeft deze direct een duidelijk beeld van de kosten. Je kan de offerte zelfs via de mobiele app van WeFact versturen.

Indien alles naar wens is dient de offerte geaccepteerd te worden. Een actie die doorgaans vrij bewerkelijk is omdat de offerte uitgeprint, ondertekend en ingescand retour moet. Dit kan veel eenvoudiger; de prospect kan namelijk direct digitaal akkoord geven op de offerte.

Door de mogelijkheid te bieden de offerte digitaal te ondertekenen maak je het jouw klant veel gemakkelijker en versnel je het offerte acceptatieproces enorm. De ondernemer gaat zo via zijn telefoon, tablet of computer akkoord! Vervolgens kan jij met 1 druk op de knop de verkoopfactuur aanmaken.

Tip 2: Krijg sneller betaald: stuur een betaallink mee

Door een betaallink mee te sturen met jouw factuur aan de klant stimuleer je deze om sneller te betalen. Vergelijk het met een Tikkie, deze betaal je doorgaans ook direct. Het kost maar een paar klikken!

Maar dat brengt toch extra kosten met zich mee? Klopt, maar dit valt erg mee.
Met WeFact kan je standaard een betaallink mee sturen. Per ontvangen betaling betaal je slechts 29 cent. Zeker de moeite waard als je kijkt naar de voordelen die het biedt; sneller betalingen ontvangen, minder aanmaningen etc.

Tip 3: Bewaar je inkoopfacturen digitaal

Werk je nog met schoenendozen of fysieke mappen om jouw bonnetjes en facturen in te bewaren? Dan moet je waarschijnlijk steeds vaker facturen printen omdat steeds meer leveranciers hun facturen per e-mail sturen.

Dit kan slimmer! Stimuleer nog meer leveranciers om de factuur digitaal aan te leveren zodat je deze in WeFact of in je eigen programma eenvoudig kan verwerken. Ook voor de bonnetjes heeft WeFact een oplossing; maak een foto via de app! Zo bewaar jij al je inkoopfacturen veilig en online.

Om je digitale straat compleet te maken koppel je met het boekhoudpakket van je accountant. Zo worden je verkoop- en inkoopfacturen dagelijks doorgezet naar het boekhoudpakket van je accountant. Dat is nou slim ondernemen; sneller schakelen dankzij eenvoudige tools.

Benieuwd naar WeFact?